Keresés
Close this search box.

Hogyan forgassuk vissza az idő kerekét?

//

Bárki számára elérhető a fiatalosabb, frissebb, szebb bőr, aki megfogadja tanácsaimat!

Hogyan forgassuk vissza az idő kerekét?

1. Arctisztítás – Lefekvés előtt kihagyhatatlan lépés az arctisztítás, ugyanis a napi szennyeződések, a baktériumok, a maradék smink irritálhatják a bőrt, eltömíthetik a pórusokat, pattanásokat, gyulladt piros foltokat okozhatnak.

Mivel 40 éves kor fölött csökken a bőr faggyútermelése, reggelente nem szükséges a szárító hatású arctisztítás. Életkortól függetlenül, évszakonként legalább egyszer ajánlatos azonban részt venni egy profi kozmetikai arctisztításon, hogy a bőr élettel telibbé, fiatalosabbá válhasson, és hatékonyabban feldolgozhassa a kozmetikus által alkalmazott hatóanyagokat.

2. UV-védelem – A fiatalosabb bőr érdekében az egyik legfontosabb teendő a napi fényvédelem. Legegyszerűbb, ha nappali arckrémünk eleve tartalmaz fényvédőt.

3. A száraz bőr kezelése – A kellemetlen viszketés, esetenként hámlás a száraz bőr velejárói. A túlzottan száraz bőr elveszíti védelmi funkcióját a külső behatásokkal szemben, így könnyebben begyullad, és a felületét érintő vegyi anyagok (például dezodor hajtógáz, kozmetikumok tartósító anyagai) könnyebben irritálhatják.

A bőr szárazságát befolyásolja: a napfény, a száraz levegő, a légkondicionáló, a téli időszakban a fűtés, az étkezés minősége, a használt testápoló készítmények és a lelki tényezők is. A száraz bőr pedig fénytelenebb, idősebbnek látszik és speciális gondozást, táplálást igényel.

4. A-vitamin és Omega-3 – Az A-vitamin csökkenti a szárazságból eredő apró ráncokat és javít a bőr feszességén, ezért sok arcápoló készítményt dúsítanak vele. A-vitaminban, pontosabban béta-karotinban gazdag táplálékok: a sárgarépa, brokkoli, zeller, áfonya, kelkáposzta, paraj, sütőtök, petrezselyem, máj és a tengeri halak. Az Omega-3 nemcsak „okosabbá”, de szebbé is tesz, ugyanis hozzájárul a bőr hidratáltságához, így feszességéhez is. Fogyasszuk tengeri halak, lenmagolaj vagy táplálék-kiegészítő formájában.

5. Bőratkák és gyulladások megszüntetése – Kevesen gondolnak arra, hogy az állandó szorongás növeli a kortizol hormon szintjét, ami gyulladásokhoz vezethet, és csökkenti a kollagén termelődését. Ennek hatására bőrpír alakulhat ki, megjelenhetnek az aknék, a bőr petyhüdtebbnek, a szem táskásnak tűnhet.A gyulladás csökkentésére érdemes antioxidánsokban gazdag élelmiszereket – például bogyós gyümölcsöket, citrusféléket – fogyasztani. A stressz kezelésében számos módszer segíthet, a meditációtól a jógáig, az aromaterápiáig.

Fontos tudnunk, hogy a pattanások és a rosacea kialakulásában jelentős szerepet játszhat a szabad szemmel láthatatlan bőratkák elszaporodása is, amelynek kezelését érdemes kizárólag ezen a téren tapasztalt kozmetikusra bízni.

6. Fiatalítás profi módszerekkel Az arc mimikája, a csökkenő kollagéntermelődés, a külső környezeti hatások és a rossz szokásaink is hozzájárulnak ahhoz, ha a bőr idő előtt öregedni, ráncosodni kezd. Abban az esetben, ha a biológiai életkor fiatalabb, mint ahogy kinéz a bőr, a folyamat még visszafordítható lehet.

A pontos bőrdiagnosztika után személyre szabottan választhatunk többek között a mélyhámlasztás, a hydroabrázió, az iontoforézis, az ultrahangos, a rádiófrekvenciás és a plazmalámpás kezelések közül. Meggyőző tapasztalataink vannak arról, hogy ha rendszeresen karbantartjuk a bőrünket, az idősödés látható jelei jelentősen csökkenthetők, a fiatalosság sokáig megőrizhető.

Peterman Krisztina
gyógykozmetikus mester
dermatica.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!