Keresés
Close this search box.

Ideje ZÖLDre váltani!

//

Lassan aktuálissá válik saját magunk és környezetünk tél végi „nagytakarítása”, mi mással végezhetnénk ezt, mint tiszta, természetes, magunkat és környezetünket nem károsító bio, öko, azaz „zöld” hozzávalókkal?

Ideje ZÖLDre váltani!

Kezdjük saját magunkkal! Használjunk bio- és natúrkozmetikumokat! Szervezetünk legnagyobb vegyi szennyezése a mindennapi kozmetikumok használatával történik. Számos betegséget okoznak az SLS, ALS, EDTA tartalmú tusfürdők, samponok, szappanok, az alumínium, klórhidrát, izopropil alkohol tartalmú dezodorok, a PEG-eket, parabeneket, phenoxyethanol tartósítást alkalmazó babatermékek, arckrémek, testápolók. Fontos számadat a termékeken, hogy az összes összetevő hány %-a természetes, bio vagy organikus eredetű hatóanyag.

Cseréljük le hagyományos tisztító- és takarítószereinket, melyek toxikus hatása szervezetünkre, Földünkre, az élővilágra beláthatatlan!

A környezetbarát, természetes, növényi és ásványi anyagokból készült tisztítószerek nem tartalmaznak szintetikus felületaktív anyagokat, lágyítókat, mesterséges savakat, lúgokat, hipokloritot, mesterséges illat- és színanyagokat, tartósítószereket, optikai fehérítőket, halogenizált oldószereket, rákkeltő anyagokat. Ráadásul – a közhiedelemmel ellentétben – nem drágábbak a hagyományos tisztítószereknél, és a hatékonyságra is gyakran jobb minősítést kapnak.

A háztartási papírtermékek használata során gondoljuk végig mit és mennyit használunk.

A Piszkei Papírgyár bezárása óta az alapanyag Chiléből, Brazíliából, Kínából érkezik, majd Európában klórral fehérítik, szintetikus ragasztóval kezelik, és ezer kilométereket utazik hozzánk. A hazai szelektív hulladék újrahasznosításával készült öko-papír (Tetra Pak) természetes ragasztóanyaggal, mechanikus tisztítással, oxigénes fehérítéssel készül, töredék szállítási költséggel. Vegyünk tehát részt a szelektív hulladékgyűjtésben, hiszen hulladéklerakók, szemétégetők helyett az újrahasznosítással értékes alapanyagokhoz jutunk. Tanítsuk meg minderre gyermekeinket is!

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!