Keresés
Close this search box.

Természetes gyógymódok felfázásra

//

A hideg tél során meggyöngült immunrendszer és az aktív kórokozók találkozásakor gyakran egyértelmű, melyik lesz a győztes. Ilyenkor érdemes az indokolt orvosi vizsgálatok mellett segítségül hívnunk a természetes gyógymódokat is.

Természetes gyógymódok felfázásra

Természetgyógyász szemmel a vesék és a húgyutak működésének javítására első, talán szokatlannak tűnő javaslatom, hogy télen ne fogyókúrázzunk, mert a vesék körül és köldöktájon jó, ha van a hőgazdálkodást segítő pici zsírpárna . Ne mondjunk le azért a rendszeres, nem túlzásba vitt sportról, hiszen javítja a stresszhormonok és boldogsághormonok egymáshoz viszonyított arányát, elősegítve a vegetatív idegrendszer egyensúlyi állapotát.

Száműzzünk étrendünkből mindent, ami édes, amiben fehér liszt, erős fűszerek, kemikáliák vagy más nyálkahártya-irritálók vannak. (Ez az alkoholra is vonatkozik.) Az étrend kifejezetten lúgosító legyen, előtérbe helyezve a gabonakásák közül elsősorban a kölest, valamint a leveles salátákat, erjedés gátlókkal ízesítve, tökmagolajjal meglocsolva.

Készítsünk vese- és hólyagvédő salátát. Vágjunk apróra ehhez egy kisebb zellergumót a levelével együtt, adjunk hozzá apróra vágott lilahagymát vagy újhagymát, egy kevés fokhagymát, locsoljuk meg egy kevés tökmagolajjal és pár csepp citromlével, majd ízesítsük kakukkfűvel, borsikafűvel, rozmaringgal, bazsalikommal vagy szurokfűvel. Esti hólyagtisztító salátánkhoz az előbbiek mellé keverjük még nyers, apróra vágott petrezselyemgyökeret és levelet is

Gyógynövényteánkat a jó vesetisztító fekete áfonyalevél, zsurló, aranyvessző, nyírfalevél, illetve a gyulladáscsökkentő körömvirág, pásztortáska, cickafark, apróbojtorján l:l arányú keverékéből készítsük, és kortyoljunk belőle napi 1-l,5 litert ízesítés nélkül, éhgyomorra, az étkezések előtt.

A panaszok enyhüléséig napi 2 csésze általános tisztító hatású zeller-, petrezselyem- és lestyánlevél leforrázásával készített teát is igyunk, illetve néhány napig délutánonként még 1-1 csésze fertőtlenítő hatású medveszőlő teát is.

Tegyünk a hólyag fölé néhány napig száraz korpafűpakolást. Készítsünk jó meleg ülőfürdőt hol zsurló, hol cickafark főzettel, melyhez pár csepp teafa és grapefruitmag olajat is adhatunk. Gondoskodjunk a makro- és mikroelem, flavonoid és vitaminellátásról étrend-kiegészítőkkel. Egészítsük ki a terápiát 3 héten keresztül tőzegáfonya kapszulával (napi 3×1) .

Ne feledkezzünk el a derekunk és a lábunk melegen tartásáról. Segíti ezt a talp sóval történő melegítése és a derékra kötött meleg sál.

Öngyógyító programunkat sikerrel egészíthetjük ki a könnyen elsajátítható, otthon is végezhető talpreflexológiával.

Béky László
természetgyógyász
beky-termeszetgyogyaszat.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!