Keresés
Close this search box.

Zöldítsünk!

//

Kedves Olvasó! Beton, kocka és szürkeség… Ha körbenézve ezt látja maga körül, akkor ideje kimenekülni vagy munkához látni, hogy testi-lelki egészsége érdekében minél több „természetet” varázsoljon maga köré.

Beton, fém, (jó esetben) üveg – egyre inkább ezekből áll környezetünk. Növekszik azok száma, akik a vidéki élet helyett a városi környezetet, s ezzel az egyre nagyobb, egyre magasabb, egyre zsúfoltabb épületeket, irodaházakat választják életterüknek, talán mert nyugaton is ez a „trendi”.

Fogynak a színek, csökken a természetre jellemző formagazdagság és élő dinamizmus, minden kockává és téglalappá merevedik. A környezet viszont veszélyesen formálja a benne élőket! A szürke minden árnyalatát magába foglaló, ma divatos színskála nehezen varázsol életet a stresszes, gyakran egysíkú, túlfeszített munkától amúgy is „kockuló” és szürkülő emberek hétköznapjaiba.

Számtalan kutatás bizonyítja, hogy az ilyen életforma során – a konszolidált, udvarias viselkedéssel elkendőzött – felgyülemlett feszültség, düh, agresszió, energiahiány és lehangoltság a zárt, épített környezetben gyógyszerekkel ugyan elnyomható, de eredményesen leginkább a természettel érintkezve gyógyítható.

A modern, nyugati tudománynak nem sikerült még olyan szert találnia, mely akár csak megközelítené a zöld természet látványa, s – benne tartózkodva – az energetikai feltöltődés hatását a fizikai és mentális egészségi állapotra.

Minél érintetlenebb a természet, e hatás annál inkább érvényesül. Sokat teszünk tehát:

Lehetőségeinket tekintve talán utóbbi az, mellyel a legnagyobb egészségnyereséget érhetjük el a stressz, az idegi kimerültség, a fásultság és a depresszió enyhítésében, fizikai erőnlétünk javításában. Észre fogjuk venni, hogy a természetben felfrissülve, feltöltődve, pozitívabban tudunk majd hozzáállni a kihívásokhoz és könnyebben elviselni, kompenzálni az esetleges nehézséget.

Épp előttünk áll a természet legnagyobb „energiadömpinget” ígérő, kora tavaszi időszaka a megújulás üzenetével: rügyfakadással, zöldüléssel, melengető napsugarakkal. Vegyük ki ebből a részünket!

Sikeres kísérletezést, örömteli tavaszi feltöltődést, megújulást és gyógyulást kívánunk, melyhez cikkeinkkel, hasznos tanácsainkkal mi is igyekszünk hozzájárulni!

a Paramedica

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!