Keresés
Close this search box.

A hiperaktivitás és az elhízás megelőzésében is segít a vitaminpótlás

//

Felmérések szerint a magyarok még mindig nem fordítanak elég figyelmet a megfelelő vitaminpótlásra! A hiány már gyermekkorban riasztó méreteket ölt, és hozzájárul számos felnőttkori népbetegség, például az elhízás, a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásához is.

A hiperaktivitás és az elhízás megelőzésében is segít a
vitaminpótlás

Az első 1000 nap táplálkozása
egy életre meghatározó

Az anyák újszülöttkorban még nagyobb figyelmet fordítanak a vitaminbevitelre, de 1 éves kor felett már csak töredékük pótolja a szükséges vitaminokat és nyomelemeket. Sokan nem tudják például, hogy D-vitamin-pótlást még 3 éves kor után sem szabad abbahagyni, mivel az a csontfejlődés mellett az elhízás, a hiperaktivitás és a cukorbetegség megelőzésében is segít.

Egy 2016-os tanulmány eredményei szerint szoros kapcsolat van az alacsony D-vitamin-szint és az 1-es típusú diabétesz kialakulása között. Egy friss kutatás pedig azt mutatta, hogy a magasabb D-vitamin-szintű gyerekeknek kevesebb a testzsírszázalékuk és magasabb az izomtömegük. D-vitamin-hiányos gyerekeknél ugyanakkor nagyobb valószínűséggel lépnek fel légzőszervi megbetegedések és más, immunrendszerrel kapcsolatos problémák. Hiparaktivitás és koncentrációs zavarok (ADHD) tekintetében ugyancsak megfigyelték a kutatók, hogy az érintett gyerekeknek sokkal alacsonyabb volt a D-vitamin-szintjük, mint az egészséges kontrollcsoportnak.

Forrás: elso1000nap.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!