Keresés
Close this search box.

Babát szeretne? Ezek a gyógynövények segíthetnek

//

Amikor rászánjuk magunkat a családalapításra, szeretnénk biztosítani a legtökéletesebb egészséget és hormonális rendszert, hogy a baba a legoptimálisabb közegben foganjon meg. Lássuk, melyek azok a gyógynövények, amik hozzájárulhatnak a jobb hormonszinthez!

Babát szeretne?
Ezek a gyógynövények segíthetnek

Sajnos manapság egyre többen küzdenek valamilyen hormonzavarral, ami gyakran panaszmentes vagy csak általános tüneteket okoz, így az érintett nem is tud róla, ám a családtervezés kudarcba fulladhat. Érdemes ezért időben ellenőriztetni a családtervezés szempontjából is fontos, következő hormonok szintjét, hogy eltérés esetén a probléma időben orvosolható legyen:

Az esetleges eltérések gyógyszeres kezelése, a szükséges életmódváltás és kiegészítő, alternatív terápiák mellett ismerünk néhány gyógynövényt, melyek hasznos szolgálatot tehetnek a teherbeesés érdekében.

● Barátcserje: igazi aduász, remekül „felturbózza” a progeszteront, illetve csökkenti a prolaktin szintjét. Segít a menstruációs ciklus szabályozásában, hozzájárul a megfelelő peteéréshez. Teaként is fogyasztható, de legtöbben kapszula formájában szedik, sőt krémben is kiválóan hat.

● Cickafark: A ciklus első felében fogyasztandó, segíti a peteérést, mivel ösztrogénszerű anyagokat tartalmaz. Hozzájárul a sárgatest képződéséhez is.

● Palástfű: a ciklus második felében igyuk, mivel segíti a méh nyálkahártyájának felépülését, beágyazódási problémák esetén is hasznos szolgálatot tesz.

● Málnalevél: szintén növeli a teherbeesés esélyét, segíti a peteérést, ráadásul előrébb is hozza, hosszabb ciklus esetén.

Dr. Bérczy Judit
belgyógyász, endokrinológus főorvos
Budai Endokrinközpont

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!