Keresés
Close this search box.

Nyaraljunk máshol, másként!

//

Kedves Olvasó! Mindannyian lassan 3 hónapos „gyakorlatot” szereztünk a vírusveszély, az izoláció, illetve munka- és társadalmi kapcsolatainkban a távolságtartás terén, ezekből igen jól vizsgáztunk. A következő 3 hónapban újabb kihívások elé nézünk, még több lesz a kérdőjel.

Nyaraljunk máshol, másként!

Jósnak, jövendőmondónak kell lennie annak, aki tudja, hogy mikor, hogyan és milyen mértékben lesz vége az egész világot minden szempontból sújtó vírushelyzetnek. Erre a tudósok, szakemberek is csak %-os valószínűségekkel, többféle modellt tudnak felállítani.

Ne dőljünk hátra! A „lazító intézkedések” – melyek életminőségünk javítását és a gazdaság talpra állítását célozzák, nem azt jelentik, hogy pontot tettünk az ügy végére, hogy „szabad a pálya”!

Nem hihetjük, hogy a vírus eltűnt, gyengült, hogy a lazítás kapcsán nem fog nőni az esetek száma, hogy nem jön 2. vagy 3. hullám, hogy nem mutálódott veszélyesebb változatokká, hogy most nincs semmi teendőnk és felelősségünk, mert a vírushelyzet miatt átmenetileg „szünetel” a klímaváltozás, hogy a „régi kerékvágásba” gyorsan visszatérve csupán rossz álomnak tűnik majd az egész.

Amit tehetünk: munkánkat, feladatainkat továbbra is ellátva, a szükséges további óvatosság, higiénia és távolságtartás mellett – az ésszerűség keretei között elérhető – minél nagyobb szabadság, mozgástér, pihenési, nyaralási és feltöltődési lehetőségek maximális élvezete és kihasználása minél előbb, a nyári időszakban.

Legyünk kreatívak! Keressünk kevésbé zsúfolt, kevésbé szokványos, újszerű helyszínt és módszert a kikapcsolódásra!

Kedves Olvasó, vigyázzon az egészségére, nyaraljon idén máshol, másként!

a Paramedica

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!