Keresés
Close this search box.

A haj is a lélek tükre?

//

Gondolat – érzelmek – energetikai zavar – funkciózavar – struktúra-átépülés. Stressz hatására is ez az automatizmus indul be, ha időben közbe nem lépünk. De mi köze ennek a hajunkhoz?

A haj is a lélek tükre?

Bélrendszeri, mozgásszervi panaszok, allergiák, szív- és érrendszeri zavarok, bőrfertőzések: mind a lelki okok megnyilvánulásai, melyek a fejbőrön igen hamar láthatóvá válnak hajhullás, ritkulás, kopaszodás, korpásodás vagy pattanások formájában. A hajas fejbőr tehát valójában a lélek tükre.

Stresszes emberen végzett hajvizsgálatok alkalmával a hajas fejbőr adott területein látható relatív ritkulás, a hajszálak elvékonyodása a vese energetikai gyengülését jelzi. Vizuális diagnosztikai módszerem térképszerűen szemléltetve egyértelmű ok-okozati összefüggést tár fel a hajproblémák és a belső – testi, energetikai, lelki – okok között.

A negatív érzelmek, így a stresszes helyzetek is – savasítva a szervezetet – nagyobb munkát rónak a vesékre.

A hajvizsgálat során a páciens beszámolójából feltárul kopaszodásának alapvető lelki oka: legtöbben valamilyen komoly egzisztenciális, munkahelyi vagy párkapcsolati krízisen estek át az elmúlt időszakban.

A hajhullásért felelős anyasejtek ötször olyan gyorsan jelzik a hiányokat, mint más sejtjeink, így idejében figyelmeztetnek a bajra, még a szervi panaszok kialakulása előtt.

A legtöbb ilyen embernek feszült (fakó, fehéres, esetleg szürkés árnyalatú) a fejbőre, ami könnyen kiderül egy ellazulást segítő fejmasszázs során. A feszültség hatására csökken a hajtüszők alján lévő anyasejtek vér- és oxigénellátása, s ebből következik a tüszőszinti tápanyaghiány, a hajhagymák alultápláltsága, s emiatt a hajhullás, elvékonyodás, ritkulás.

A félelem, szorongás, nyugtalanság, pánik, bátortalanság, a bizalom hiánya – mint stressz-terhelés – gyakran előforduló lelki okai a hajhullásnak, a korai kopaszodásnak.

A tünetek külsőleges kezelésén túl, hosszú távú eredményt – az okokat is feltáró, kezelő, megoldó, szakember által összeállított – komplex terápia nyújthat.

Kis Éva
holisztikus hajgyógyász, természetgyógyász, skalpdiagnoszta
nicehajgyogyaszat.hu
Tel.: 06 (30) 754-5416

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!