Hogyan méregtelenítünk?

//

Szervezetünk folyamatosan megújul. Minden nap 30 000 000 000 új sejt keletkezik az anabolizmus folyamatában. Az egyensúly megőrzése érdekében ugyanennyi elhalt, kiszolgált sejtet kell lebontania szervezetünknek. A nagy mennyiségű sejttörmeléket – jó esetben – a nyirokrendszer elszállítja, és ugyanígy automatikusan kellene tisztulnia bélrendszerünknek és vérünknek is, ha egészségtelen életmódunkkal nem tennénk ezt lehetetlenné.

Hogyan méregtelenítünk?

A hétköznapok során az elégtelen folyadékfogyasztás, a folyamatos túlpörgés, falánkság és kialvatlanság miatt a méregtelenítő funkciók alacsony hatásfokkal működnek, a toxikus végtermékek felszaporodnak a nyirokerekben és a bélrendszerben, ahonnan a véráramba felszívódva mérgezést okozhatnak.

Miért van szükség vesetisztításra?

A vese hatalmas erőfeszítést tesz azért, hogy megtisztítsa a vért a toxinoktól. További szerepe a folyadék- és elektrolit-háztartás egyensúlyban tartása, valamint a vérnyomás szabályozása – ez utóbbi teszi lehetővé, hogy a vér átáramoljon a vese szűrőapparátusán. A vesekövek komolyan akadályozzák ezt a folyamatot, emiatt nő a szervezet általános toxicitási szintje, ami gyakoribb fertőzésekhez, magas vérnyomáshoz, szívbetegségekhez, agyi kórállapotokhoz és rákhoz vezethet.

A következő tünetek utalnak veseproblémákra:

Függetlenül attól, hogy vizsgálták-e vesénket, kimutattak-e vesekövet vagy homokot, megelőzésként is hasznos, ha évi egy-két alkalommal vesetisztító teákkal „átmossuk” veséinket. Ezzel nem csupán általános erőnlétünkön javítunk, de feszült idegállapotunk is enyhülhet.

Aludjuk ki magunkat!

Szervezetünk méregtelenítésében a májnak is kiemelkedő szerepe van. Számtalan funkciója betöltéséhez sok energiára van szüksége, de csak úgy tudjuk biztosítani, ha éjjel alszunk.

Az alvásnak két fő szakasza van: az éjfél előtti és az éjfél utáni. Felnőtteknél a megtisztulás és megújulás zömmel az éjfél előtti két órában zajlik. Ez a mélyalvás időszaka, amely egyúttal „széppé” is tesz. A mélyalvás nagyjából egy órát vesz igénybe éjjel 11-12 óra között, ilyenkor nem álmodunk, testünk minden ízében ellazul, nagy mennyiségben termelődnek a növekedési hormonok, melyek a regenerációhoz szükségesek.

Akinek a szervezetében nem képződik elegendő növekedési hormon, az hamarabb öregszik. A mélyalvás fázisának rendszeres kihagyása kimeríti a testet és az elmét. Mindez abnormális stresszreakciót vált ki: állandósul az olyan stresszhormonok képződése, mint az adrenalin, kortizol vagy a koleszterin (igen, a koleszterin szintje is a stresszel arányosan emelkedik!).

A fáradtság gyorsítja az egészség romlását. Lecsökken a szervezet ellenálló képessége a fertőzésekkel szemben, több ártalmas salakanyagot (és plusz kilót) halmoz fel. A gyakori kifáradás és az alacsony energiaszint a különféle krónikus betegségek előhírnöke!

Az éjjel 2-6-ig tartó időszakban távoznak a salakanyagok a májból, a bél felsőbb szakaszaiból, a sejtekből, és kerülnek át a kiválasztás szerveibe. A nyirokrendszer ekkor semlegesíti az ártalmas mikrobákat, anyagcsere-végtermékeket, sejttörmeléket, elhalt sejteket vagy azokat, melyeket betegség károsított meg.

Hajnalban tehát az egész szervezet a haszontalan salak eltávolításával van elfoglalva. Ennek mintegy 70%-a a tüdőn keresztül távozik, 20%-a a bőrön át, 7%-a a vizelettel és 3%-a a széklettel. A bőrön át kiválasztott jelentős mennyiségű salakanyagra tekintettel javasolt a reggeli zuhanyozás!

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!