Keresés
Close this search box.

Melyik nagyobb luxus: a pazarlás vagy a tájékozatlanság?

//

Kedves Olvasó! E kérdés megítélése egyénenként változó, a döntést Önre bízzuk!

Szeptember végén az ENSZ kedvezményezésére, a világon első alkalommal rendezték meg az élelmiszer-pazarlás elleni világnapot. A NÉBIH felmérése szerint a magyarok fejenként még mindig évi 65 kg élelmiszert dobnak ki a szemétbe.

A Paramedica – a jövőbelátás képességével megáldva – már 2019. szeptemberi vezércikkében – A MI LUXUSUNK – címmel felhívta a figyelmet a saját és a jövő nemzedékek életminőségét rontó, egészségünket veszélyeztető, önromboló „szokásainkra”, melyek között az önmérséklet nélküli túlfogyasztás, pazarlás is szerepelt. Mindez – úgy tűnik – ma is aktuális, így most a terjedelmet nem rabolva, javasoljuk e cikk átolvasását a paramedica.hu oldalon.

Olvasóink környezettudatosságának fejlesztése mellett fontos célunk a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése, a betegségek megelőzésére, a panaszok kezelésére, enyhítésére rendelkezésre álló lehetőségek bemutatása.

Aktuális feladatunk, hogy a COVID-19 okozta vírushelyzetben segítsük az eligazodást a szenzációhajhász, „kattintásvadász”, hangzatos rémhírek és a tudományosan megalapozott, komoly kutatási eredményeken alapuló, valós tények között.

Nem minden hír jó hír, de feltétlenül segíti a hónapok óta tartó bizonytalanság, az egymásnak ellentmondó értesülések keltette (szintén egészségkárosító) félelem megszűnését, hogy reális képet kapva segíthessünk önmagunkon és környezetünkön.

Ehhez kínálunk lapszámunkban számtalan jó ötletet, módszert, hasznos olvasnivalót.

a Paramedica

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!