Keresés
Close this search box.

A kozmetikus tanácsai nyárra

//

Sokat tehetünk bőrünk szépségéért, frissességéért a nyári időszakban is, különösen fontos ez akkor, ha bőrproblémáink vannak. Íme, néhány egyszerű tipp, melynek segítségével a meleg hónapokban is a „legjobb bőrben” lehetünk!

1. Védd magad! – A túl sok és védekezés nélküli napozás, az UV-sugárzás közismerten hozzájárul a ráncok, barna foltok, szeplők kialakulásához, kifejezettebbé válásához, ráadásul kiszárítja a bőrt és a hajat is. Ha nem szeretnénk idősebbnek tűnni a korunknál, jobb, ha megfelelő faktorszámú fényvédőt használunk.

2. Hidratálj! – A meleg, a hőség kiszárítja a bőrt, a hidratálás viszonyt szinte védővonalat húz a baktériumok, a napégés és a szennyeződések előtt. Érdemes ilyenkor nem zsíros, hanem víz vagy gél alapú termékeket használni, melyek E-vitaminban is gazdagok. Napfürdőzés után pedig az egész test szomjazik a hidratálás után, érdemes kipróbálni a kifejezetten napozás utánra ajánlott termékeket.

3. Radírozz! – A krémek és a kezelések tiszta bőrön fejtik ki legkönnyebben a hatásukat. Érdemes ezért rendszeresen radírozni, hogy eltávolítsuk az elhalt bőrsejteket, amelyek eltömítik a pórusokat. Az otthoni radírozást azonban nem szabad mindennap alkalmazni, mert a gyakori dörzsölés gyulladáshoz vezethet. Ugyancsak nem ajánlott napozás, úszás, pancsolás előtt radírozni, erre az este a legalkalmasabb időszak.

4. Ételeddel is tápláld a bőröd! – A kiegyensúlyozott, zöldségekre, gyümölcsökre, teljes kiőrlésű gabonafélékre, fehér húsokra, halakra és magvakra épített étrendbe nyáron érdemes a lehető legtöbb friss, szezonális, nyers zöldfélét, gyümölcsöt bevezetni. A bőrnek különösen fontos az A-, B-, C- és E-vitamin, a barnaság tovább fenntartható béta-karotin (A-vitamin előnyaga) segítségével, amit táplálék-kiegészítővel és például sárgarépával is bevihetünk.

Fenti tanácsokat megfogadva, egyszerű praktikákkal bőrünket több tápanyaghoz és oxigénhez juttathatjuk, amit bőségesen meghálál életteli, sugárzó, egészséges küllemével.

Peterman Krisztina
gyógykozmetikus mester
dermatica.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!