Keresés
Close this search box.

Harc a ráncok ellen

//

Sokkal nagyobb figyelmet fordítanánk bőrünk állapotának javítására, ha tudatosítanánk, hogy az valójában egy univerzális védőszerv, s a mindennapos bőrápolás egyben immunrendszerünk ápolását is jelenti.

Tény, hogy a korai ráncosodás mintegy 80%-ban azon napsugarak következménye, melyeket még 18 éves korunk előtt gyűjtöttünk be. Az UV-sugarak roncsolják a bőr rugalmasságát biztosító elasztint, melynek termelődése az idő múlásával csökken. A túlzott napozás felgyorsítja ezt a folyamatot.

Szintén a napozás következménye a hiperpigmentáció, az egyenetlen bőrszín, mely főként az arcon jelentkezik sötétebb és világosabb foltokkal. Megjelenésükben a szabad gyököknek is szerepük van, a megelőzésben pedig a C- és E-vitaminnak jut fontos szerep.

A fiatalító praktikák, kencék és pakolások előtt szeretnénk felhívni a figyelmet egy fontos bőrszépítő és immunerősítő módszerre, ez nem más, mint az alvás. Az éjszaka második felében különösen aktív a mély alvásszakaszhoz kapcsolódó prolaktin hormon, mely a sejtek osztódását irányítja. Megindítja a sejtregeneráció folyamatát, és kisimítja az arcvonásokat.

Nyár van, tartózkodjunk tehát minél többet a szabadban, még esőben is. Minél többször vesszük igénybe a bőr természetes védőfunkcióját, annál aktívabb, egészségesebb marad.

Mivel tehetjük természetes úton feszessé a bőrt?

 Gingko biloba: javítja a bőr keringését, tehát napi egy kapszulával nem csak a memóriánkat élesíthetjük.

 Aloe vera: élénkíti a sejtanyagcserét, segít hatékonyan megkötni a nedvességet, feszesíti a kötőszöveteket.

 Algák: méregtelenítenek, értékes ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat juttatnak a szervezetbe, étrend-kiegészítőként a spirulina mikroalga fogyasztása javasolt.

 Ligetszépeolaj: főleg a bőr rugalmasságát javítja, erősíti védekezőképességét, csökkenti vízveszteségét.

Tény, hogy idővel a csökkenő elasztin- és kollagéntermelés, illetve a gyengülő vízmegkötő képesség gyorsítja a bőr rugalmasságának elvesztését.

Rossz hír, hogy a folyamat már a 30-as életévekben elkezdődik és 50 felett rohamosan fokozódik.

Jó hír viszont, hogy minden életkorban lehet ellene tenni!

Dr. Boros-Gyevi Márta
esztétikai bőrgyógyász szakorvos
Oxygen Medical

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!