Keresés
Close this search box.

Már a baba is nyaral?

//

Sokan túl vannak már az első babás, kisgyermekes nyaraláson, s felkészülten várják az előttük álló vakációt, de vannak, akik ezen a nyáron kelnek először útra kisgyermekkel. Számukra különösen hasznos lehet az alábbi útravaló.

Ne felejtsük otthon!

Ha kisgyerekkel utazunk lényegesen több dolgot kell összepakolnunk, több dologról kell gondoskodnunk – legyen az akár a pelenka és popsikrém, a fürdető és bőrápoló szerek, fogzás esetén a nyűgösséget, fájdalmat csökkentő cseppek, a megszokott otthoni „alvótárs plüssmackó”, akár a standoláshoz nélkülözhetetlen úszógumi, karúszó, megfelelő faktorszámú baba-napozószer, illetve a partra a fehér póló és a napsapka.

Biztonságos pancsolás

A gyermekek már egészen pici korban is élvezettel pancsolnak a vízben. Egyes szülők a természetes vizeket részesítik előnyben, de ott a víz sodrása és mélysége gondot jelenthet. Az uszodákban, strandokon a medencék vize még a legalaposabb fertőtlenítés mellett is tartalmazhat fertőző kórokozókat. Az arra érzékeny gyermekeknél (és felnőtteknél) nem ritka, hogy a baktériumok mellett maga a fertőtlenítőszer is kellemetlen bőr- és szemtüneteket okoz.

A kisebb gyermekeket a biztonságosabb gyermekmedencébe tegyük, és ügyeljünk a higiéniás szabályok betartására: a szülők ne üljenek bele a gyermekmedencébe!

A gyógyvizes medencék használata ugyanakkor – a víz összetétele és magas hőmérséklete miatt – gyermekek számára nem ajánlott. Így a kisgyermekes szülők számára külön feladatot jelent a gyógyfürdőzés mellett a gyermekfelügyelet párhuzamos megoldása.

Bár minden kezdet nehéz, a kezdő szülők is hamar belejönnek a babás nyaralás extra kihívásainak megoldásába, s némi rutint szerezve már ők is – legalább felváltva – átadhatják magukat az úszás és napozás örömeinek.

Dr. Vincze Ildikó
bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos
dermatica.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!