Keresés
Close this search box.

Ívelő karrier, lankadó férfiasság?

//

A férfiak szexuális problémái, a potenciazavarok egyfajta sikerbetegségnek is tekinthetők, melyek jóval gyakrabban fordulnak elő vezető beosztásúak között, mint alkalmazottak körében. Az érintettek 85%-a a munkahelyi stresszben és a túlhajszoltságban látja a problémák okát – ez derül ki a Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport korábbi felméréséből.

A kutatásból kiderül, hogy a potenciagondokkal küzdők több mint fele felelősségteljes, sok elfoglaltsággal járó munkát végez. Véleményük szerint a pozíció mellett a munkával eltöltött idő is jelentősen befolyásolja a problémák kialakulását, hiszen az érintettek jelentős része nem 8, hanem akár 12 óránál is több időt tölt munkával.

Úgy látják, hogy nem csupán a munka mennyisége, hanem a munkával járó stressz is fontos szerepet játszik az „ágybeli teljesítményben”. A stressz, a megfelelési kényszer, az esetleges frusztráció szintén a vezető okok között szerepelt.

Fontos tehát hangsúlyozni, hogy a problémák gyökerét nem magánéleti, párkapcsolati nehézségekre, hanem kifejezetten a munkahelyi gondokra vezetik vissza. Bár legtöbben tisztában vannak azzal, hogy elkerülhetetlen az életmódváltás, mégis kevesen próbálnak változtatni jelenlegi életvitelükön. Szomorú, hogy az érintettek közül minden ötödik belenyugodni látszik teljesítőképessége csökkenésébe, nem akar vagy mer segítséget kérni, nem keres fel urológus vagy andrológus szakorvost. Pedig a merevedési zavarok – különösen a lelki eredetűek – igen hatékonyan gyógyíthatók.

Ma már az interneten és telefonon keresztül is elérhető az anonim tanácsadás, diszkrét tájékoztatás, információszolgáltatás, amit érdemes igénybe venni, hiszen sok férfi számára bátorítást adhat ahhoz, hogy ne várjon éveket, vegye igénybe a megfelelő orvosi segítséget, kezelést.

Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport
Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!