Keresés
Close this search box.

Induljunk „felfelé”!

//

Kedves Olvasó! Lassan elérkezik az ideje, hogy összegezzünk. Bőven van mit! A mögöttünk álló időszak szinte mindenki számára tele volt embert próbáló nehézségekkel, kényszerű alkalmazkodással, kellemetlen változásokkal és többféle fájdalmas veszteséggel. Úgy tűnik, talán már látjuk a fényt az „alagút” végén, és hihetünk a híreknek, hogy már nincs lejjebb, indulhatunk felfelé!

Szinte mindenkinek vannak veszteségei, akár családtagok, barátok, ismerősök, akár munkahely, anyagi biztonság, de ide tartozik az egészség megromlása, a vírusfertőzés esetleg még fennálló szövődményei, illetve a korábbi derű, lelki stabilitás elvesztése a bezártság, bizonytalanság vagy félelem okozta szorongás, depresszió, egyéb pszichés panaszok közepette. Ugyancsak veszteség a kedvelt, megszokott életforma, életminőség gyökeres változása: a stressz levezetését, a feltöltődést és jó hangulatot, szórakozást szolgáló szabadidős programok beszűkülése, megszűnése.

Ám ha hinni lehet benne, hogy ez itt „a gödör alja”, akkor innen az út már csak felfelé vezethet. Sokan mondják persze, hogy „mindig van lejjebb”, de tegyük félre a pesszimizmust!

A most bontakozó tavasz, a természet felébredése, és néhány héten belül már érzékelhetővé váló kirobbanó energiája hatalmas segítséget jelenthet számunkra is a megújuláshoz. Rázzuk hát le magunkról a „port”, a szürkeséget, kapaszkodjunk „felfelé”!

Döntsünk úgy, hogy testileg-lelkileg megéljük a tavaszt, és fogadjuk el, ha néhány szempontból – egyes vírusvédelmi intézkedések miatt – még nem lesz tökéletesen olyan, mint amit megszoktunk!

Így is számtalan lehetőségünk nyílik az örömre, a napfénnyel, tavaszi friss levegővel, madárdallal, majd később a természet harsogó zöldjével töltekezni. Mindez gyógyítóan hat lelkünkre, sőt testünkre is, ha a szemlélődést, gyönyörködést kiegészítjük a szabadban tett kiadós sétával, kocogással, testmozgással.

Habzsoljuk a természetet, de közben legyünk mértéktartók az étkezés terén, válogassuk meg, mit, miért eszünk! Ne feledkezzünk el a tavaszi tisztítókúráról, böjtről – akár hitbéli, akár egészségvédelmi okok vagy épp orvosi javallat alapján végezzük, mindenképp javítja egészségünket.

Visszatekinteni talán csak egy okból érdemes a mögöttünk álló borús, gondterhes időszakra, hogy összegezzük annak tapasztalatait és tanuljunk, épüljünk belőle. Lássuk, mi az, amit legközelebb másként csinálnánk – hiszen nem lehetünk biztosak abban, hogy nem lesz „legközelebb”.

99%-ban azonban előre tekintsünk, és vegyük ki a részünket minden jóból, amit az előttünk álló csodás tavaszi időszak kínál!

Egészségben töltött, derűs Kikeletet kívánok minden kedves Olvasónknak!

Illésné Hoffer Adrienne
főszerkesztő

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!