Keresés
Close this search box.

Nassoljunk egészségesen!

//

A manióka gyökeréből kivont lisztet tápiókának nevezik. Ezt a különleges keményítőt főként egészséges sütemények – édesekhez és sósakhoz – készítéséhez ajánljuk.

A Dél-Amerikában őshonos maniókát elsőként a maják termesztették. Afrikába csak a 16. században, a portugál gyarmatosítók által került, ott hamar alapélelmiszerré vált, gumóját megőrölve zselészerű anyagot készítettek belőle (fufu).

Napjainkban a tápióka keményítő a modern konyha egyre népszerűbb kelléke, különféle maglisztekkel 1:1 arányban keverve jobb állagú süteményeket tudunk készíteni vele. A magliszt, a normál és low-carb tápióka 1:1:1 arányú keverékéből kapjuk a legomlósabb süteményeket.

Előnye, hogy nem csomósodik. Levesek, mártások sűrítésére is kitűnő. Fogyasztása bármilyen diétát, étrendet követők számára ajánlott.

Kóstoljuk meg a tápióka gyöngyöt is!

Erdei gyümölcsös tápióka puding

Hozzávalók: 0,75 dl apró szemű tápióka gyöngy, 5,5 dl kókusztej, ízlés szerint 3-4 ek. nyírfacukor, 1 vaníliarúd kikapart magjai, fél kk. őrölt kardamom, a díszítéshez 250 g erdei-gyümölcs-keverék

Elkészítése: A tápióka gyöngyöt kókusztejjel, nyírfacukorral és fűszerekkel közepes méretű lábasban, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg megduzzadnak és átlátszóvá válnak. A pudingot tálkákba öntjük, kihűtjük, hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt a gyümölcsökkel díszítjük.

Jó étvágyat!

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!