Keresés
Close this search box.

Ideje váltani! – „Zöld” takarítás kívül-belül

//

Itt az ideje, hogy nekilássunk saját magunk és környezetünk alapos tavaszi „nagytakarításának”, megtisztításának, méregtelenítésének! Mi mással végezhetnénk ezt, mint tiszta, természetes, magunkat és környezetünket nem károsító bio, öko, azaz „zöld” hozzávalókkal?

Kezdjük saját magunkkal! –Távolítsuk el szervezetünkből a hónapok alatt lerakódott salak- és méreganyagokat! Tökéletes erre a tiszta víz, a méregtelenítő gyógynövényteák, a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség- és gyümölcslevek. Növeljük meg folyadékfogyasztásunkat, igyunk is végre, ne csak együnk!

Használjunk bio- és natúrkozmetikumokat! – Szervezetünk legnagyobb vegyi szennyezése a mindennapi kozmetikumok használatával történik. Számos betegséget okoznak az SLS, ALS, EDTA tartalmú tusfürdők, samponok, szappanok, az alumínium, klórhidrát, izopropil alkohol tartalmú dezodorok, a PEG-eket, parabeneket, phenoxyethanol tartósítást alkalmazó babatermékek, arckrémek, testápolók. Fontos számadat a termékeken, hogy az összes összetevő hány %-a természetes, bio vagy organikus eredetű hatóanyag.

Cseréljük le hagyományos tisztító- és takarítószereinket, melyek toxikus hatása szervezetünkre, Földünkre és a teljes élővilágra beláthatatlan!

A környezetbarát, természetes, növényi és ásványi anyagokból készült tisztítószerek nem tartalmaznak szintetikus felületaktív anyagokat, lágyítókat, mesterséges savakat, lúgokat, hipokloritot, mesterséges illat- és színanyagokat, tartósítószereket, optikai fehérítőket, halogenizált oldószereket, rákkeltő anyagokat. Ráadásul a közhiedelemmel ellentétben nem drágábbak a hagyományos tisztítószereknél, és a hatékonyságra is gyakran jobb minősítést kapnak.

A háztartási papírtermékek használata során gondoljuk végig mit és mennyit használunk!

A Piszkei Papírgyár bezárása óta az alapanyag távolról – gyakran Európán kívülről –, Chiléből, Brazíliából, Kínából érkezik, majd Európában klórral fehérítik, szintetikus ragasztóval kezelik, és ezer km-t utazik hozzánk.

A hazai szelektív hulladék újrahasznosításával készült öko-papír természetes ragasztóanyaggal, mechanikus tisztítással, oxigénes fehérítéssel készül – töredék szállítási költséggel. Vegyünk tehát részt a szelektív hulladékgyűjtésben, hiszen senki sem örül a környezetében hulladéklerakók, hulladékégetők létesítésének, ugyanakkor alapanyagként szükségünk van hulladékaink újrafelhasználására. Tanítsuk meg minderre gyermekeinket is!

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!