Keresés
Close this search box.

Adni jó…

//

Mindannyiunk számára fontos, hogy boldogabb és tudatosabb fiatal generációk nőjenek fel egy segítőkész világban!

Nagyrészt a traumából felállt emberek hoznak létre – küldetésként – alapítványokat mások megsegítésére. Fontos támogatnunk ezeket az erős embereket! Akiket nem ért trauma, azok kevésbé tudják felmérni, átérezni mások segítésének fontosságát. Így csak szűkebb körön belül – családnak, barátoknak – tudnak segíteni.

Nyitottabbá kell tehát válnunk, és mernünk kell kommunikálni a problémákról, mert így könnyebben mutathatunk utat a jótékonyság felé, hogy a fiatalok, az Y- és Z-generáció tagjai már ebben szocializálódjanak. Azzal, hogy elengedjük, megváltoztatjuk az elszigetelődés, az empátiamentesség berögzött rossz szokásait, mintáit, egyben tanítjuk is a generációkat felnőni a jótettekhez, hozzájárulva ezzel az emberek közös öröméhez, összetartásához. Szerencsére nagyon sokan élnek és tevékenykednek azért, hogy minél több boldog embert lássunk felnőni egy örömtelibb, tudatosabb világban.

Hagyjunk jobb gyermekeket a világnak!

Ösztönözzük arra a gyerekeket, hogy válasszanak ki néhányat a számukra egykor sokat jelentett kedvenc játékaik közül és ezeket tisztára mosva, ajándékozzák oda gyermektársaiknak. Ezen keresztül is meg tudjuk tanítani gyermekeinknek, hogyan adjanak szeretettel, szívből, elvárások nélkül azoknak, akik szükségben élnek. Mindezek hatására egyszerre élik meg és érzik át az adakozás és a szeretettel való ajándékozás örömét.

Szülőként nem mindenkit ér élete folyamán olyan hatás, mely kapcsán szembesül azzal, hogy a gyermekek milyen ösztönösen jól tudnak reagálni egy trauma, egy betegség vagy nehezebb körülmények között élő gyermektársaik láttán, s mennyire önzetlenül, maguktól segítenek egy-egy lelkileg megterhelő szituációban.

Az adakozás erősíti a fiatalabb generációk tagjainak helyes identitását, összekovácsolja a közösségeket, érzékenységre, együttérzésre, önzetlenségre, toleranciára tanít, mélyíti a szülő-gyermek kapcsolatot, hiszen a gyermekek cselekedete hat a szülőkre is.

Számtalan formában tudunk segíteni embertársainkon.

A „Plüss Kommandó” nevű program például olyan közösséget hoz létre, amely együttesen támogat különböző társadalmi kezdeményezéseket. Plüss állatok, játékok minden gyermeket nevelő háztartásban előfordulnak. Sok esetben már útban vannak, de egykor sokat jelentettek annak,aki kapta, amiért kapta. Ezért ezek a plüssök számos értéket, emléket hordoznak magukban. Akik képesek mégis megválni egy-két plüsstől egy nemes ügy érdekében, azok – a tapasztalatok szerint – hatalmas jó érzéssel távoznak a plüssök átadása után.

Fontos tanítása van a plüssök felajánlásának, hiszen a gyermekek ennek kapcsán az odaadás, a lemondás és önzetlenség fogalmát, érzését tudják átélni, megtapasztalni.

A Plüss Program ún. „Hadműveletei” folyamatosan, adott időszakonként változnak, akár az ország egyes régióinak problémáira fókuszálva tudják a helyi közösséget játékos, tanító jelleggel ösztönözni a segítésre, az egyének társadalmi felelősségvállalásának motiválási eszközeként. Igy akár egyszerre több „Hadművelet” is létrejöhet országos szinten, segítve ezzel a helyi problémák megoldását.

Jelenleg a „Koraszülött Hadművelet” folyik, melynek kapcsán a felajánlott plüssök megvásárlásából befolyt összegből a koraszülöttek állapotát, életbenmaradási esélyeit javító inkubátorok és fénytakarók kerülnek átadásra az ország különböző pontjain működő központoknak. A Koraszülött program védnöke Verrasztó Evelyn úszónő, olimpikon.

A Plüss Kommandó program láthatóan hosszú távú megtartó erővel rendelkezik.

A cél, hogy közösen, értéket átadva tudjunk társadalmi problémákat anyagilag segíteni, és mindennapossá váljon e támogatási forma, mivel például ezek a plüssök akár egymás megajándékozására is szolgálhatnak különféle alkalmak kapcsán, akár magánemberként, akár vállalati szinten is.

Ne feledd: Neked csak egy plüss, másnak egy esély!

Forrás: alapitvanyokert.hu, plusskommando.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!