Keresés
Close this search box.

Kinek mi jelent feltöltődést, kikapcsolódást? – 2. Végre kiléphetek a „mókuskerékből”!

//

Sokak számára az jelenti a pihenést, feltöltődést, ha kiszakadhatnak a megszokott hétköznapok világából, és máshol, másokkal, másként tölthetnek el néhány napot, hetet.

Teljesen érthető ez a törekvés, hiszen a hónapokon át tartó monotonitás után felüdülést jelent minden, ami új, ami más. Legyen az akár

▶ egy távoli, ismeretlen, eddig általunk fel nem fedezett, csak könyvben vagy filmeken látott vidék vagy ország;

▶ számunkra érdekes szabadidő eltöltési módok, melyeket eddig nem próbáltunk, s melyekből sokat tanulhatunk, tapasztalhatunk;

▶ általunk eddig meg nem ismert kultúrák, érdekes emberek, embercsoportok, akik között néhány napot, hetet eltöltve belekóstolhatunk egy eddig számunkra ismeretlen életformába, mellyel szintén gazdagabbá válunk;

▶ az előbbiek ötvözeteként egy kalandos, változatos, vándorlással, több helyszín meglátogatásával lebonyolított körút.

A változatosság gyönyörködtet! Az erre vágyók számára egészen biztosan kikapcsolódást nyújt, ha maguk mögött hagyhatják a szürke hétköznapok „taposómalmát”.

Igaz ugyan, hogy az ilyen jellegű programok nem mindig a kényelemről szólnak, gyakran kimozdítanak a komfortzónánkból, ráadásul gyakran komoly alkalmazkodással is járhatnak. Ennek ellenére bizonyára megéri a fáradtságot, hogy eljuthatunk szokatlan, különleges helyekre, sok újat tapasztalhatunk, emiatt érdemes, sőt ajánlott is feláldozni a megszokott kényelmet.

Néhány nap alatt annyi különleges élményben lehet részünk, mint máskor hónapok, évek alatt. Persze olyanok vállalkozzanak csak erre, akik nem félnek az ismeretlentől, a váratlan meglepetésektől, legyenek azok kellemesek vagy kevésbé jók. Ahogy mondani szokás: a csodák általában a komfortzónán kívül történnek, ehhez bátran ki kell merészkedni a megszokott környezetből és keretek közül.

Az alkalmazkodás részét képezi, hogy fel kell készülnünk az adott helyszín mindenkori higiénés viszonyaira és élelmezési lehetőségeire, és ezek között kell megőriznünk – megfelelő fertőtlenítés mellett – egészségünket, épségünket.

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!