Keresés
Close this search box.

Kinek mi jelent feltöltődést, kikapcsolódást? – 4. Buli, fesztivál, lazulás!

//

Néha aggasztó híreket hallhatunk egyes fesztiválokról. Sokan drogtanyaként, szeszfőzdeként jellemzik ezeket a kulturális eseményeket. A fiatalok számára mégis fontos szórakozási, kikapcsolódási forma, ráadásul a rossz minták mellett hasznos tapasztalatokat is szerezhetnek ott.

Senki nem lepődik meg, ha tarajos punkok literes üveggel a nyakukba nyargalják végig a koncerteket, mindez természetes, itt megszűnnek a konvenciók, senki nem gátlásos, általában mindenki felszabadult, örömmámorban úszik. Ezzel együtt a fiatalok figyelnek a másikra, megismerkednek rengeteg emberrel, sokféle felfogással, ilyenkor tudatosul, hogy ők hová tartoznak, mivel foglalkoznak, mit tanulnak, milyen céljaik vannak. Gyakran épp a fesztiválon látott példák riasztják előket a drogtól, a túlzott alkoholfogyasztástól. A fesztivál egyfajta életérzésről szól, közben mindenki kénytelen megtanulni helyesen beosztani a pénzt, hogy az végig kitartson. Ha valaki gyorsan elveri, nem lesz utánpótlás.

A túlzott alkoholfogyasztás szintén tanítás, hiszen csak egyszer kerüljön be valaki az egészségügyi sátorba, egy életre megtanulja, hol a mérték.

Itt mindenki kénytelen felelősséget vállalni és gondoskodni önmagáról. Nem maradhat ki ezért az úticsomagból – a változó időre számítva – az esőkabát, a réteges öltözet, a tisztálkodószerek, vitaminok és szükség szerinti gyógyszerek, de fontos kellék a kulacs is, mely emlékeztet a rendszeres folyadékpótlásra. A fesztiválokra rengeteg külföldi fiatal is érkezik: teljesen más világ, más világnézet, más kultúra. Na, ezért is érdemes fesztiválra járni!

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!