Keresés
Close this search box.

A kora tavasz kozmetikája

//

A téli, vitaminokban szegényebb táplálkozás, a fűtés szárító hatása, a napfény hiánya megviseli egész szervezetünket, így a bőrünket is. A kiszáradt, sápadt bőr tükrözi a szervezet belső állapotát, nem csoda, ha az öregedési folyamatok felgyorsulnak. Tekintsük át ennek kapcsán a legidőszerűbb teendőket!

A keringés javítása – Bőrünk sokszor fehérebbnek, fakóbbnak tűnik, elsődleges feladat tehát a keringés fokozása, arc- és testmasszázzsal. Naponta dörzsöljük át testünket durvább kesztyűvel vagy testmasszírozó kefével. Ez élénkíti a vérkeringést, javítja a szövetek tápanyagokkal való ellátását, ugyanakkor kíméletesen eltávolítja az elhalt bőrpikkelyeket és megnyitja a pórusokat az ezt követő tisztításhoz, ápoláshoz, krémezéshez.

A hámréteg eltávolítása – A száraz, elszarusodott felső hámréteg eltávolítására végezzünk heti egyszer bőrradírozást. Nem szárad ki a bőrünk, ha ezt tengeri sóval végezzük, ami nedvességgel látja el a bőr külső rétegeit, emellett tele van ásványi anyagokkal (magnéziummal, káliummal és kalciummal), melyek aktivizálják a bőr anyagcseréjét. Száraz bőr esetén keverjük össze 2:1 arányban mandulaolajjal.

Arctisztítás – Tavasszal gyakoribb a mitesszerek és pattanások megjelenése, ezért kérjünk a kozmetikusunktól alapos arctisztítást, hogy bőrünk megfelelően lélegezhessen a friss, tavaszi levegőn.

Hidratálás – A legfontosabb napi feladat: az előzőleg letisztított bőrre kenjünk hidratáló és tápláló krémet! Használjunk a bőrtípusunknak megfelelő arclemosó tejet vagy gélt, tonikot és hidratáló krémet! Emellett igyunk sok folyadékot, kerüljük a cukrozott üdítőket! Fogyasszunk több gyógyteát és ásványvizet, ezek segítenek a salakanyagok eltávolításában!

Arcpakolás – Érdemes heti egyszer arcpakolást alkalmazni, amely ásványi anyagokat és vitaminokat juttat a bőrbe. A kész arcmaszkok között minden bőrtípusra találunk regenerálót, hidratálót, tisztító és méregtelenítő hatásút is. Az ásványi maszkok kisimítják, feszesebbé, fiatalosabbá teszik bőrünket.

A tavaszi ápolást kiegészíthetjük olyan kezelésekkel is, melyekkel a nyomelemek, a kollagén, a hyaluronsav és a vitaminok egészen a bőr középső rétegéig juttathatók el.

Hogyan aludjunk? – Nem is gondolnánk, hogy az öregedési folyamat lassítására ajánlott számos praktika mellett még az sem mindegy, hogyan alszunk. Ügyeljünk arra, milyen testhelyzetben alszunk! Háton fekve nem szedünk össze olyan ráncokat, melyeket egyéb testhelyzetekben a bőr gyűrődése okoz. Használjunk nyak alá helyezett kis hengerpárnát, ami ellazítja a tarkót, a vállakat és természetes módon nyújtja a nyakat.

Nyaktorna – Szép nyakat és egyenes tartást kölcsönöz, ha egyenesen ülve, állva, vállait erősen lefelé nyomja, miközben fejét magasra emeli, a plafonhoz közelíti.

Rövid ideig tartsa így megfeszítve izmait, majd lazítsa el őket, és ezt többször ismételje meg!

Forrás: PereMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!