Keresés
Close this search box.

Kényeztetés testnek és léleknek

//

Érdemes kora tavaszi regeneráló programunkba olyan elemeket is iktatnunk, melyek egyszerre szépítenek és gyógyítanak, és nemcsak hasznosak, de kellemesek is!

Szauna – Miközben ellazulunk, pihenünk, valóságos csodát tesz a bőrrel: a felső hámréteg megduzzad, az elszarusodott bőrsejtek fellazulnak, majd a zuhany alatt könnyen lemoshatóvá válnak. Eltávolításukat megkönnyítheti a masszázsszivaccsal,szaunakesztyűvel végzett ledörzsölés. Száraz, hámló bőrrel is érdemes szaunázni, mivel a hőhatás erősíti a verejtékmirigyeket, így a bőr lágyabbá válik. Pattanások ellen is bevált módszer, mivel a bőrsejtekben raktározott faggyú elfolyósodik, és a felszínre jutva, az izzadtsággal együtt távozik.

A meleg és a nedvesség összességében élénkíti az anyagcserét, javul a vérellátás, a bőr könnyebben tisztul, rugalmasabbá, feszesebbé válik.

Gyógynövényes fürdő – Készítsünk otthon relaxációs program gyanánt meleg fürdőt például körömvirág-, szezám- vagy napraforgómag-olajjal. Nemcsak a bőrünknek jelenthet felüdülést, de segítségével kellemesen átmelegedhetünk, ellazulhatunk, amire nagy szükségünk lehet a hétköznapi rohanás után, így az esti fürdő után kellemes, nyugodt alvásra számíthatunk.

Feng shui gyakorlat – Egyszerre érhetünk el lazító és élénkítő hatást a következővel: tartsuk egyik kezünket a homlokunk, másikat az állunk elé. Ütögessük meg erősen bőrünket 9-szer, majd cseréljük meg kezünket, és ismételjük meg a gyakorlatot! Ugyanígy aktivizáljuk a két arc vérellátását váltott kézzel, 9-9 paskolással. A jin-jang elve szerint a kezek cseréje megteremti az egyensúlyt és a jobb energiaáramlást.

Grimaszoljunk! – Szánjunk rá naponta pár percet a tükör előtt, ettől egyrészt jobb kedvünk lesz, másrészt ellazulnak arcunk görcsös, megfeszített izmai.

Relaxáljunk! – Munka közben is kapcsolódjunk ki többször, rövid időre, nyitott ablaknál mélyeket lélegezve, csukott szemmel lazítva. Figyeljük meg, hogy arcvonásaink oldottak vagy görcsösek-e. Utóbbi esetben lazítsunk grimaszolással vagy arctornával. Szüntessük meg az állandó feszültséget valamilyen relaxációs technikával: jógával, autogén tréninggel, egyéb számunkra kellemes módszerrel!

korkontroll.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!