Keresés
Close this search box.

A gyógyító ZÖLD

//

Kedves Olvasó! Eljött az ideje annak, hogy ismét megtapasztalhassuk, mindannyiunk testi-lelki egészségének épülésére, helyreállítására (is) fordíthassuk a sokmillió éves „csodát”, melynek ismét részesei lehetünk.

Nincs az évnek olyan időszaka, melyben ilyen kirobbanó energiát tapasztalhatunk környezetünkben – itt most nem a városi aszfaltra gondolok, hanem a parkokban, kiskertekben és még inkább a szabad Természetben kibomló rügyekre, zsenge levelekre, friss zöldbe öltöző bokrokra és hatalmas fákra. A nyár folyamán a most jelenlévő friss, nyüzsgő energiák lassúbbá, nyugodtabbá válnak (talán még a gyümölcsfákon a gyümölcsök érlelése hoz ebben némi változást).

Az energiák mellett érdemes még a színekre is koncentrálnunk, hiszen az emberiség évezredek óta ismeri és hasznosítja azok hatásait a gyógyításban és sok más területen. Bár ezt az ősi tudást, melyet Kínában és Egyiptomban magas szintre fejlesztettek, ma már az embereknek csak egy szűkebb csoportja őrzi.

A környezetünkben található színek óhatatlanul hatnak ránk, de rólunk, jellemünkről, temperamentumunkról, legfontosabb tulajdonságainkról is sokat elárul, hogy mely színektől óvakodunk és milyen színeket kedvelünk, milyen színű ruhákat hordunk, mely színekkel vesszük körbe magunkat.

Ennek alapján korábban színteszteket is alkottak a négy alapszín – vörös, kék, zöld és sárga – felhasználásával, melyből többek között az adott személy önértékelési szintjére következtettek. Ezek szerint a vörös az önbizalom és aktivitás, a kék a nyugalom és elégedettség, a zöld az önbecsülés és az állhatatosság színe, míg a sárgához a szabadság és az oldottság érzése kapcsolódik.

Színek alkalmazásával mi magunk is elősegíthetjük a kívánt hatást: akár a belső harmónia megteremtése, egy előnyös tulajdonság erősítése, hangsúlyozása, akár egy nem kívánt jellemvonás háttérbe szorítása lenne a célunk, de a rossz hangulat vagy az egészségügyi panaszok enyhítéséhez is hozzájárulhat.

A tavaszi Természet kapcsán tehát a friss zöld – az évezredes tudás és a mai színgyógyászat szerint is – az általános regenerálódás színe. Ennek megfelelően a zöldet többek között krónikus fáradtság, vegetatív idegrendszeri zavarok, stresszel összefüggő fejfájás, magas vérnyomás és szívpanaszok, valamint asztmatikus légzőszervi problémák esetén tapasztalták jótékony hatásúnak.

Töltsünk tehát minél több, zavartalan, nyugalmas időt a Természetben! Lélegezzünk mélyen, szívjuk be a tiszta, friss levegőt, majd fújjuk ki, közben engedjük el gondjainkat, a sok stresszt, a feszültséget! Minden érzékszervünk segítségével teljen meg testünk-lelkünk a frissítő, gyógyító ZÖLD energiával és életerővel!

Kívánok minden kedves Olvasónknak sok tavaszi élményt, jó egészséget, testi-lelki gyógyulást!

Illésné Hoffer Adrienne

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!