Keresés
Close this search box.

Csak tiszta bőrrel menjünk a napra!

//

Itt a tavasz, egyre gyakrabban és erősebben süt a nap, mely mindenkit a szabadba csábít. Készítsük fel bőrünket a napozásra egy alapos tisztítással, sőt problémás bőr esetén még több teendőnk lesz!

Miért fontos az arctisztítás? – A hűvös hónapok során az arcbőr gyakran kiszárad, fénytelenné, „megviseltté” válik. Fontos ilyenkor a „frissítés”, hogy bőrünk jobban viselje és könnyebben hozzászokjon a napsugárzáshoz.

Erősen mitesszeres, pattanásos bőr esetén előfordulhat, hogy az aknék a nap hatására begyulladnak, úgymond besülnek. Az így keletkezett hegek akár tartós nyomokat is hagyhatnak maguk után. A szép, egyenletesen lebarnult arcszín és a bőrkárosodás elkerülése érdekében, érdemes időt szánni a felkészülésre.

A problémás bőr – Enyhébb panaszok esetén a napfény akár jót is tehet a pattanásos bőrnek, ám gyakran ez közel sem elegendő. Kitágult pórusok, aknés hegek, fokozott faggyútermelés esetében a speciális kozmetikai kezelések hozhatnak jó eredményt.

A gyulladt, pattanásos bőr megtisztítása, a mitesszerek eltávolítása alapvető lépés, ezután jöhetnek szóba a célzott kezelések, például az ózonkezelés, amely baktériumölő és mély fertőtlenítő hatása miatt alkalmas a pattanásos vagy tág pórusú arcbőr, esetleg a seborrhoeás felületek kezelésére.

Az aknelámpa fénysugarai közül a piros csökkenti a gyulladást, serkenti az új sejtek növekedését, a kék pedig a baktériumok elpusztításáért felel.

Tanácsok a kozmetikustól

▶ Huzamosabb napozás előtt két héttel ütemezzük be az arctisztítást, hogy a bőrnek legyen ideje regenerálódni!

▶ Semmiképp ne napozzunk sminkelve! Távolítsunk el előtte minden sminkmaradványt!

▶ Használjunk könnyebb, vizesebb arckrémet, hidratálót!

▶ Már a tavaszi napsütésben is használjunk fényvédő krémet! Mindez a lebarnult bőrön is szükséges, mert az erős sugárzásnak kitett bőrön erőteljesebben látszanak az öregedés nyomai.

Peterman Krisztina
gyógykozmetikus mester
dermatica.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!