Keresés
Close this search box.

Rostos és finom?

//

Íme néhány ötlet: magas rosttartalmú, egészséges, mégis finom ínyencségek, melyekkel meglephetjük családunkat – bűntudat nélkül!

Mandulás keksz

Hozzávalók: 120 g finomra őrölt mandula, 120 g nyírfacukorpor, 2 ek. Nature Cookta tápiókakeményítő, 3 db M-es tojás fehérje, 1 vaníliarúd magjai, csipet só.

Elkészítése: A mandulát összekeverjük a tápiókakeményítővel és a vaníliával. A tojások fehérjét a sóval és az apránként hozzáadott nyírfaporcukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. Sütőpapírral kibélelt tepsire a tésztából evőkanálnyi halmokat teszünk, majd a kekszeket 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni a kekszeket, majd fogyasztásig jól záródó dobozban tároljuk. Csoki- vagy vaníliapudinggal és friss eperrel vagy más gyümölccsel kínálva mennyei!

Hamis túrógombóc

Hozzávalók a gombóchoz: 300 g tofu, 2 db L-es méretű tojás, 3 ek. zabpehely, 3 ek. Nature Cookta Útifű maghéj, 4 ek. eritritol, ½ vaníliarúd magjai, 1 kisebb citrom leve és reszelt héja, csipet só.

Hozzávalók a „prézlihez”: 90 g darált dió, 3 ek. Nature Cookta Útifű maghéj, 3 ek. gluténmentes zabpehelyliszt, 3 ek. eritritol, 2 tk. őrölt fahéj.

Elkészítése: A prézli hozzávalóit összekeverjük. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A gombóc hozzávalóit – a tojásfehérjehab kivételével – alaposan összedolgozzuk, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot is. A masszát 30 percre hűtőbe tesszük, hogy formázhatóvá váljon. Ha a tészta túl nedves, további zabpelyhet adhatunk hozzá, és még 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy a zab felvegye a nedvességet. A masszából tetszőleges méretű gombócokat formálunk, melyeket a prézliben megforgatunk. A gombócokat közepes méretű sütőtálba rendezzük, a maradék prézlit mellé szórjuk, és az előmelegített sütőben kb. 30 percig, vagy addig, amíg a prézli meg nem pirul, megsütjük. Miután kihűlt, dzsemmel tálaljuk.

Jó étvágyat!
naturecookta.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!