Keresés
Close this search box.

Tavaszi szépségprogram

//

A téli hónapokban bőrünk kissé megfakul, erőteljesebben látszanak a bőrhibák és az öregedés nyomai. Szerencsére rendelkezésünkre állnak olyan módszerek és értékes hatóanyagok, amelyekkel kívülről-belülről egyaránt támogathatjuk a bőrfiatalítás, regenerálás, feszesítés folyamatát.

Enzimek

A hatalmas fehérjemolekulák a sejtanyagcserét tartják lendületben. Fajtájuktól függően segítik a kollagénképzést, feloldják az elhalt hámsejteket, kijavítják a nap okozta károsodásokat és lassítják az öregedési folyamatokat.

A proteázok és a lipázok például kitűnő bőrtisztítók, feloldják a fehérjéket és a zsírtartalmú szennyeződéseket, így aktiválják az új sejtek képződését.

A papaja gyümölcsből származó papain enzim lágyan, mégis hatékonyan hámlasztja a bőrt, így bársonyossá varázsolja azt.

Az endonukleáz enzimet egyes napozótermékekben találjuk. Segíti a bőr regenerálódó mechanizmusait a napozás vagy a szolárium által megviselt bőrben.

Minél több nyers táplálékot fogyasztunk, annál több enzimhez juttatjuk a szervezetünket!

Szilícium

A szilícium és egyes vegyületei az egész szervezet, így a kötőszöveti sejtek szempontjából is egyszerre biztosítja a szerkezeti szilárdságot, keménységet, ugyanakkor javítja a rugalmasságot is. Fontos szerepet játszik a haj, bőr és a köröm állapotának javításában. Hatására a törékeny haj erős és dús lesz, a repedezett köröm rugalmas, míg a petyhüdt, ráncosodó bőr ismét feszesebbé, fiatalossá válik. A szilícium kapszula formájában vihető be.

Kollagén

Idővel a bőr kollagéntermelése csökken, így a bőr megereszkedik. A kollagéntermelés fokozására alkalmas a mikrofókuszált ultrahang, mely a megfelelő mélységben, tűhegynyi pontossággal célozza meg azt a pontot, ahol a kollagén újratermelődését be lehet indítani.

Itt a szövetet 67 °C-ra felmelegítve, beindul a kollagénképződés. Már az első kezelést követően érzékelhető a bőr tömörsége, „visszaemelkedése”, a végleges eredmény pedig néhány hónap alatt alakul ki.

Ez a speciális ultrahangos kezelés a korszerű lézeres eljárásoknál mélyebben, a rádiófrekvenciás kezeléseknél pedig célzottabban fejti ki a hatását.

Sutka Beáta
ultherapy szakértő
springdaymedical.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!