Zöldséges húspogácsa
Mindig a szezonnak megfelelő zöldségekkel, zöldfűszerekkel készülhet, ezért mindig más lesz az íze, és soha nem ununk rá!
Hozzávalók: 500 g darált marhahús, 1 közepes vöröshagyma aprítva, 1 nagy csokor kapor (vagy más zöldfűszer) apróra vágva, 1 közepes édesburgonya lereszelve, 1 kisebb főzőtök lereszelve, 1-2 ek. kacsazsír (libazsír, kókuszzsír), só, bors.
Elkészítés: a hozzávalókat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd egyforma húspogácsákat készítünk (tojás nélkül is összeáll). Sütőben 200 fokon 35-40 percig sütjük. Amikor kihűlnek, salátalevelekbe csomagoljuk.
Egészséges egytálétel vagy turmix
Ezt a valódi alapanyagokból készült egytálételt önmagában vagy kirándulásra, a könnyebb szállíthatóság érdekében turmixként is magunkkal vihetjük.
Hozzávalók: madársaláta, zsenge cékla, főtt tojás, fél banán, a turmixoláshoz jó minőségű kókusztej.
Elkészítés: a hozzávalókat összevágva, dobozba csomagolva is magunkkal vihetjük vagy összeturmixolva, üvegbe, kiránduló kulacsba tölthetjük.
Ennek a gyönyörű turmixnak nemcsak a színe, hanem az íze is fantasztikus!
A recepteket készítette:
Szabó Monika
funkcionális táplálkozási és életmód mentor
facebook.com/egyensulypont.hu | instagram.com/egyensuly_pont/