Keresés
Close this search box.

Ízületjavító tippek

//

Kevesen gondolnak arra, hogy ízületeik állapotát hosszabb távon az étkezéssel is javítani tudják. A szükséges gyógykezelések mellett érdemes kihasználnunk számos gyógynövény, vitamin és ásványi anyag jótékony hatását - talán nem merült még feledésbe az évekkel ezelőtt nagy népszerűségnek örvendő macskakarom vagy cápaporc sem! Tekintsük át a következő tippeket, s válogassunk köztük igényünk szerint!

▶ Szedjünk kúraszerűen sejtvédő, a gyulladáskeltő prosztaglandinok képződését gátló vitaminokat, nyomelemeket: A-, C–, E-vitamin, cink és szelén!

▶ Együnk gyakran halat vagy fogyasszunk kapszulában omega-3-zsírsavat, mely véd a károsító szabad gyököktől és a gyulladáskeltő anyagoktól!

▶ Jófájdalomcsillapítók a méh- és kígyóméreg-kivonatok, a hangyasav, a csípős paprikából származó kapszaicin, emellett gyulladáscsökkentő hatású az afrikai ördögkarom és a dél-amerikai macskakarom is.

▶ Fogyasszunk tea formájában gyulladáscsökkentő (kamilla, körömvirág, cickafark, izlandi zuzmó, bíbor kasvirág), vértisztító (csalán, zsurló, hibiszkusz, gyermekláncfű, petrezselyemgyökér), illetve fájdalomcsillapító (fűzfakéreg, nyírfakéreg) gyógynövényeket!

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!