Keresés
Close this search box.

Mi segíthet még a szteroidon kívül?

//

Az ízületi gyulladás a komoly fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal jelentősen befolyásolja a betegek életét, akik közül sokan azt hiszik, csak a szteroidok segíthetnek, holott más gyógymódok is eredményesek lehetnek.

Több nőt érint

Ízületi gyulladás esetén igen gyakori a fájdalom, merevség, duzzanat, sőt az érintett ízület deformálódhat is. A gyulladás okozta fájdalom szinte hetek alatt kialakulhat, és lassan romolva, a munkaképességet és az életminőséget is befolyásolja.

Milyen hatóanyagok segíthetnek?

A kórkép jelenleg nehezen, komplex kezelésekkel gyógyítható, melynek középpontjában természetesen a gyulladás csökkentése áll.

A paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítók segítenek a közepes erősségű fájdalmon, a nem szteroid gyulladáscsökkentő krémek pedig akár közvetlenül a fájó ízületre kenve is alkalmazhatók, így a duzzanatot is csökkentik. Szintén a bőrön át szívódnak fel a kapszaicin és más gyógynövény hatóanyag-tartalmú krémek, melyek enyhítik a fájdalomérzetet. A tramadol tartalmú szereket jellemzően a betegség belobbanásakor rendeli az orvos.

A kortikoszteroid tartalmú készítményeknek is van persze létjogosultsága, erős fájdalmak esetén az ízületbe injektálva gyors és hatékony segítséget jelenthetnek.

Mi segíthet még?

Lágylézer – A kezelés alacsony energiájú, infravörös lézersugárral történik, mely a biostimuláció hatására épít, csökkenti az ödémát, a gyulladást, elősegíti a szövetek regenerációját. Jól kombinálható más klasszikus kezelésekkel és nem allergizál.

Akupunktúra – Nagyon jól beválik akár önálló, akár kiegészítő kezelésként, melynek során elsődleges cél a fájdalom csökkentése, a gyulladás megszüntetése, de segítségével az egész szervezet élettani egyensúlya helyreállítható.

Akut és krónikus fájdalmak esetén is jelentős támogatást nyújthat azoknak, akik korábban csak gyógyszerekkel tudták elviselni a gyulladásos fájdalmakat.

Neurálterápia – Lokális fájdalomcsillapítókkal végzett injekciós kezelés erőteljes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással.

Szintén jól kombinálható más kezelési módszerekkel.

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
sebész szakorvos
FájdalomKözpont

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!