Keresés
Close this search box.

MOST van nyár!

//

Kedves Olvasó! Sokan gondolják úgy, hogy ami feladatot, munkát, elintézendőt időhiány miatt egész évben maguk előtt toltak, azt most nyáron fogják végre megcsinálni, kipipálni. A nyári pihenés, töltődés azonban legtöbbeknek szinte ÉLETMENTŐ, ne maradjunk ki tehát MI sem a nyárból!

A nyár amúgy végtelenül hosszúnak tűnik, de hamar elrepül, ha nem figyelünk oda!

Annak érdekében, hogy a felhalmozódott feladatok mellett más is beleférjen, érdemes racionalizálnunk!

▶ A kerti és mezőgazdasági munkák valóban nem állhatnak, hiszen a Természet nem vár!

▶ A sötét pince vagy padlás rendezését, a lakásban végzett nagyobb pakolást, felújítást az év során bármikor elvégezhetjük, de ha már a nyarat jelöltük ki erre, akkor válasszuk ehhez a forró nyári napokat, amikor úgysem tudnánk a szabadban tartózkodni!

▶ Minden egyéb, hosszan tartó, nagyobb lélegzetű munka esetén előre határozzunk meg egy reális arányt a feladatvégzés és az azt követő szabadidő között. Ha így „jutalmazzuk” magunkat, jobb kedéllyel dolgozunk, számítva rá, hogy utána valami jobb, kellemesebb következik.

Nagy szükségünk van erre, hiszen a felmérések szerint a lakosság stressz-szintje nagyon magas, sőt folyamatosan emelkedik. A feszültségteli hétköznapok pedig nemcsak rossz kedélyhez, az életminőség romlásához, hanem számos betegséghez is vezetnek.

Egész éven át nagy szükségünk lenne a rendszeres stresszoldásra, lazításra, pihenésre, de talán a nyári időszak több lehetőséget biztosít erre.

Tudatosan tegyük hát félre ezért a nem sürgető, nem azonnali elintézést igénylő feladatokat! Szintén tudatosan törekedjünk a nyár minél több percének, órájának, napjának maximális kihasználására: pihenésre, töltődésre, örömteli élmények gyűjtésére!

Lapszámunkban fontos tudnivalókkal szolgálunk az egészséges napozáshoz, strandoláshoz, kiránduláshoz, utazáshoz. Szakértőink elmondják, milyen étkeket javasolt csomagolni az útra, sőt azt is, miért érdemes néha egy-egy pohár jó vörösbort elkortyolni!

Csodás nyarat kívánok minden kedves Olvasónak!

Illésné Hoffer Adrienne

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!