Keresés
Close this search box.

Tippek a sikeres bőrregeneráláshoz

//

A nyár beköszöntével a lengébb ruházatban nemcsak a plusz kilók, hanem esetleges bőrhibáink is kendőzetlenül előtérbe kerülnek. Az ilyenkor szokásos, gyors fogyókúra mellett ideje bőrünket is „csúcsformába” hozni. Nézzük, hogyan!

Első lépés a felhalmozódott, száraz, érdes felső rétegektől való megszabadulás. Heti legalább egy bőrradírozással elérhetjük, hogy bőrünk ismét puha, friss tapintású legyen, ráadásul a nyár folyamán szerzett barnaság így tartósabb marad.

A nyári felkészülés második lépése a hidratálás. Közepesen száraz bőr esetén folyékony, míg kifejezetten száraz bőrre krém formájában válasszunk hidratáló készítményt. Nappali hidratáláshoz színezett krémet is választhatunk, mely egyben alapozóként is szolgál. Ügyeljünk arra, hogy pórusaink továbbra is eltömődés nélkül, szabadon lélegezhessenek!

Használjuk mi is nagyanyáink receptjét: ne dobjuk el a meghámozott zöldségek héját! Ezeket a természet a külső behatások elleni növényi védelem céljából alkotta meg (tehát bőségesen tartalmaznak antioxidánsokat). Aki rendszeresen bedörzsöli az arcát valamely zöldség héjával, frissességgel ajándékozza meg arcbőrét.

Bőrünket a következő természetes anyagokkal is feszessé tehetjük:

  • aloe verával, mely élénkíti a sejtanyagcserét, megköti a nedvességet;
  • gingko bilobával, mely javítja a bőr keringését;
  • algákkal, melyek méregtelenítenek, ásványi anyagokat, nyomelemeket, fehérjealkotó elemeket, vitaminokat juttatnak a bőrbe (táplálék-kiegészítőként a spirulina alga ajánlott);
  • amlával, mely a test számára jól bontható formában tartalmazza a kollagénképződéshez szükséges C-vitamint, és véd a szabad gyökök ellen;
  • ligetszépe olajjal, mely javítja a bőr rugalmasságát és csökkenti a vízveszteségét.

Végezhetünk hetente burgonyamasszázst is: tegyünk a hűtőbe egy nyers burgonyát, majd vágjuk ketté, és a vágási felülettel alaposan dörzsöljük végig a megtisztított arcot. Tíz percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le bőrünkről.

Forrás: springdaymedical.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!