Keresés
Close this search box.

Több mint édesség!

//

Az Ageing Research Reviews szaklapban megjelent újabb tanulmány szerint a glicin rendkívül sokrétű egészségügyi előnnyel járhat, ha a szervezet számára megfelelő mennyiséget biztosítunk belőle.

A glicin nem esszenciális aminosav, melyet szerveztünk az életkor előrehaladtával csökkenő mennyiségben tud előállítani, különösen, ha kevés kötőszövetben és kollagénben gazdag ételt fogyasztunk. A kollagén a szervezetben legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, mely főként glicinből áll.

Új kutatások mutatják, hogy a glicin erőteljes élettartam-növelő, anti-aging hatású, ráadásul olcsó és kellemes, enyhén édes ízű anyag, melyet gyakran cukorhelyettesítőként is használnak.

A kutatók kiemelik, hogy a glicin a glutation előanyaga, mely erős antioxidáns, enyhítheti az öregedéssel járó egyes krónikus panaszokat, így növelheti az egészségben eltöltött évek számát. E hatást erősíti a sejtmegújulást támogató autofágia serkentésével és a sejtburjánzást fokozó metionin korlátozásával is.

A Floridai Egyetem kutatói hangsúlyozzák a glicin, mint neurotranszmitter (ingerületátvivő anyag)agyi egészséget támogató hatását, mellyel többek közt enyhítheti a depressziót és javíthatja az alvás minőségét is.

A glicin előnyös potenciáljának kihasználásához napi 10-15 grammos adagokra lehet szükség az optimális kollagénforgalomhoz, illetve a glutation és más vegyületek képződéséhez.

Forrás: Dr. Joseph Mercola: Glycine to Increase Longevity and Decrease Depression, ford. Szendi Gábor, a teljes cikk a forrásmegjelölésekkel a tenyek-tevhitek.hu oldalon olvasható.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!