Keresés
Close this search box.

Fény és derű „idebenn”

//

Kedves Olvasó! Minden évben elérkezik a hideg, borús, téli időszak, amikor a melengető napfény helyett a fényt és meleget odabenn a lakásban és „idebenn”, azaz önmagunkban érdemes keresnünk és megtalálnunk. Mit is jelent ez?

Tény, hogy orvos által is előírt a felpezsdítő, jótékony hatású télen is a szabadban tett séta, esetleg sporttal töltött idő, de a nap nagyobb részét mégis a benti melegben, esténként bevackolva töltjük.

A rövid nappalok, a fényhiány természetes módon csökkenti aktivitásunkat, esetleg beárnyékolja hangulatunkat, kevesebb energiatartalékunk marad mindarra, amit az év napfényes időszakában könnyedén teljesítettünk.

Mire jó ez az időszak? Bár modern korunk ilyen körülmények között is változatlan erőbefektetést, pörgést kényszerít ránk, érdemes mégis – az ezen az égövön szokásos évszázados, talán évezredes hagyományok szerint – a téli időszakban többet pihenni, aludni, gyakrabban elcsendesedni, befelé fordulni.

Itt az ideje némi számvetést készíteni: hol tartunk, mit végeztünk, teljesítettünk az elmúlt időszakban, és mi az, ami előttünk áll a jövőt illetően.

Ennek mentén a szerkesztőségben mi is „számvetést” készítettünk, hogy vajon sikerült-e vállalt céljainkat, terveinket, „küldetésünket” maradéktalanul teljesítenünk az elmúlt időszakban, években, egészen a kezdetekig, 22 évre visszatekintve.

Mivel a téli ünnepek, az év vége a számvetés mellett a hála és köszönet kifejezésének időszaka is, ez úton szeretnénk mi is köszönetet mondani minden Kedves Olvasónknak az ez évi, illetve az idősebbeknek – akik még a kezdetekre is emlékeznek – magazinunk fennállásának eddigi 22 éve során a munkánkat követő, lapszámaink iránti folyamatos érdeklődésért, sok-sok visszajelzésért, levélért, telefonhívásért és segítségkérésért.

Bízunk benne, hogy az egészséges életmódot, a testi-lelki jólétet támogató, tanító cikkeinkkel épülésüket szolgálhattuk, és a magazinban publikáló orvosok, gyógyítók, szakértők segítségével közelebb jutottak panaszaik, problémáik megoldásához, megfelelő kezeléséhez.

Lehetőségeinkhez mérten a jövőben is igyekszünk megfelelni az olvasói elvárásoknak és folytatni sokéves „szolgálatunkat” – bízunk benne, hogy világunk jelenlegi, háborúkkal, ellentétekkel, nehézségekkel terhelt körülményei közepette is módunk nyílik erre, ahogy eddig is tettük.

Téli magazinunkban számos időszerű témával foglalkozunk, elsőként azzal, hogyan tudjuk az év végi hajtás, kimerültség, az egyre zimankósabb idő ellenére is megőrizni önmagunkban vagy visszaszerezni a derűt, a jókedvet.

Ezzel összefüggésben szeretnénk a Kedves Olvasónak a teljes 2024. évre derűt varázsolni otthonába jövő évi falinaptárunkkal, kérjük, fogadja tőlünk szeretettel!

Emellett számos hasznos tanácsot adunk a télen szinte elkerülhetetlen megfázásos panaszok megelőzése és sikeres kezelése érdekében, de azt is eláruljuk, milyen mértékben segíthet e téren a téli sport, testmozgás.

Nem maradnak el népszerű ünnepi receptjeink sem, melyek az egészséges téli táplálkozáshoz és a reformsütik készítéséhez adnak útmutatást. Segítünk abban is, hogyan „vészelhetik át” az ünnepi dínomdánom időszakát plusz kilók és emésztési panaszok nélkül.

Tehát: jókedvre fel! A VILÁG a zimankóval együtt is szép! Az ÉLET a nehézségek ellenére is csodás és (jelen paraméterekkel) megismételhetetlen! A hideg tél után a csodás, napfényes TAVASZ pedig – ígérjük – eljön, nem marad el!

Boldogságos ünnepet, derűvel töltött téli napokat kívánok minden Kedves Olvasónknak!

Illésné Hoffer Adrienne
főszerkesztő

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!