Keresés
Close this search box.

Tisztítókúra? A zöld levelek segítenek!

//

Fogyasszunk minél több friss salátát, zöldséget! Ezt az ajánlást gyakran halljuk, de vajon miért jó nekünk, ha zöldeket eszünk?

A növények zöld színét a klorofill nevű pigment adja, melynek szerkezete nagyon hasonlít a vérünkben található hemoglobinéhoz. Annyi a különbség, hogy a hemoglobin vasat, a klorofill molekula viszont magnéziumot tartalmaz.

Számtalan egészségvédő hatásának alapja, hogy jelentősen javítja a szervezet sejtszintű oxigénellátását, emeli a vér oxigénszintjét, hozzájárul ahhoz, hogy a létfontosságú tápanyagok eljussanak a sejtekhez. Emellett támogatja a vérképzést és fokozza a vér természetes tisztulását.

A zöld levelek klorofilltartalma hozzájárul a környezeti toxinok kiürüléséhez, ezzel nemcsak a szervezet természetes méregtelenítését segíti, hanem fokozza a különféle méregtelenítő kúrák hatékonyságát.

Előmozdítja a szervezetben felgyülemlett nehézfémek kiürülését is, melyek egyes növényekkel, illetve a szennyezett levegő útján kerülnek testünkbe. A klorofill szinte hozzátapad e káros anyagokhoz, megakadályozva ezzel felszívódásukat.

A klorofill javítja az emésztést, támogatja a vércukorszint stabilitását, ezzel csökkenti az éhséget, egyes ételek utáni sóvárgást, a falási rohamokat, így a súlyfeleslegtől is könnyebb megszabadulni.

Antioxidánsként felveszi a harcot a gyulladáskeltő szabad gyökökkel szemben. Hozzájárul a haj, bőr és körmök egészségéhez, az öregedési folyamat fékezéséhez. Bőrregeneráló hatásával lerövidíti a sebek gyógyulási idejét.

Amerikai kutatók idős, otthoni ápolásra szoruló páciensek körében végzett vizsgálatuk során megállapították, hogy a megemelt klorofillbevitel eredményeként csökkent körükben a kellemetlen testszag és a rossz lehelet intenzitása, illetve enyhült a székrekedés és a gázképződés problémája is.

Miben van sok klorofill?

Nagyobb mennyiségben tartalmaznak klorofillt a zöld levelű zöldségek, például a petrezselyem, spenót, sóska, a salátafélék, a búzafű, a zöldborsó, zöldbab, rukkola, de fontos forrásai az algafélék, különösen a spirulina és a chlorella alga. Utóbbiak szó szerint tele vannak klorofillal, aminosavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Értékes összetevőik a kutatások szerint segítséget nyújtanak a hormonegyensúly megtartáshoz, a méregtelenítéshez, a szív- és érrendszeri egészséghez, az alacsonyabb gyulladásszinthez, a vérnyomás és a koleszterinszint szabályozásához.

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!