Keresés
Close this search box.

A nagy JÓ

//

Kedves Olvasó! Bármilyen hihetetlenül hangzik, MOST nagyon JÓ nekünk! Nem feltétlenül azért, ami épp történik velünk, hanem azért, mert ITT lehetünk. Ez a nagy JÓ! A hétköznapok során persze sok kis JÓ is történik, amit hajlamosak vagyunk nem észrevenni, mert a nehézségekre fókuszálunk. Itt a Tavasz, próbáljuk „más szemüvegen” keresztül nézni a Világot, nyissuk ki szemünket a sok kis JÓ-ra, talán úgy könnyebb.

A régi emberek maguk döntötték el, hogy mit, hogyan látnak, mit vesznek észre a világból, nekik könnyebb volt. A modern ember „világlátása” sajnos jelentős mértékben manipulált. Azt látjuk a világból, amit mutatnak nekünk, ami HÍR, ami sok olvasót, nézőt vonz. A sokkoló hír a valódi telitalálat, az mindenkit érdekel, arról senki nem akar lemaradni. S ilyeneket bőségesen áraszt felénk a világháló, felemésztve (élet)időnket, másra is fordítható energiánkat, illetve befolyásolva mindenkori hangulatunkat, kedélyállapotunkat, és ezen keresztül némiképp egészségünket is.

NEM HÍR, sőt ebből a nézőpontból akár unalmas is, hogy megint tavasz van; nyílik ezernyi virág; dalolnak a madarak; kirándulásra csábítanak az erdők, rétek; megszülettek a kis szarvasok és őzikék; újra lehet sütkérezni a melengető napfényben; zöldell a vetés, s aki ültetett, annak szépen nőnek a palántái, melyekből például finom paradicsomok lesznek a kertben vagy az erkélyen; aranyos kisbaba született a szomszédban vagy épp a családban; sikerült jó munkahelyet találnia a gyereknek avagy felvették az unokát a gimnáziumba; végre nyugdíjba mehet a nagymama, így többet tud segíteni a fiataloknak a családi feladatokban.

Nehézségek persze mindig, mindenhol vannak, ezeket vagy módunk van megoldani, vagy kénytelenek vagyunk elfogadni, miközben igyekszünk a lehető legjobbat kihozni a negatív helyzetekből is.

Ne feledjük: azért vagyunk itt, mert itt akartunk lenni – és ez a nagy JÓ! Épp ilyen ez a Föld, ez a világ a jelen történelmi korban – minden jóval és rosszal együtt. Döntöttünk, tehát csináljuk! Vigyük a terheket, oldjuk meg a feladatokat, élvezzük, ami jó, vegyünk észre mindent, ami szép, hiszen mindenből tanulunk és épülünk!

Mindez egészségesen könnyebb! Érdemes tehát időt és figyelmet szentelni testi-lelki egészségünk megóvására vagy visszaszerzésére. Ragaszkodjunk az ÉN-időhöz bármely életkörülmények között, és igyekezzünk ennek egy részét egészségmegőrzésre fordítani! Ennek elmaradhatatlan része a pihenés, a lelki életre fordított idő (saját hitrendszerünk szerint), illetve a rendszeres testmozgás és az egészséges ételek megválogatása – mindehhez igyekszünk magazinunkban hasznos tanácsokkal szolgálni.

Egészségben töltött derűs tavaszt kívánok minden Kedves Olvasónak!

Illésné Hoffer Adrienne

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!