Keresés
Close this search box.

NYÁR-címkés napok, melyeken tényleg pihenünk! 

//

Kedves Olvasó! Megint egy újabb nyár! Legtöbben alig várták, de vannak, akik számára a temérdek munkát, másoknak pedig az elviselhetetlen kánikulát jelenti, melynek alig várják a végét. Mit is jelent számunkra a NYÁR?

Földünket tekintve az északi és a déli féltekén ez más időszakot jelöl. Most épp mi következünk! Azonban az északi féltekén is mást jelent a forró, sivatagos részeken; a szintén egyre melegebb mediterrán régióban; és mást nálunk, ahol szintén egyre szárazabb és melegebb ilyenkor az idő. Ezzel ellentétben például az izlandi nyár azt jelenti, hogy átmenetileg végre elolvad a hó, apró virágok nyílnak, vége a sötétségnek, sőt szinte le sem megy a nap. Van tehát minek örülniük nyáron, főleg ha nem az épp most – nyár elején – kitört vulkán közelében laknak, és nem kellett emiatt elhagyniuk otthonukat.

Minden relatív! Mi meg itt fanyalgunk a zöld fák-bokrok-virágok között, hogy épp nincs strandidő, esetleg borús az ég, netán esik az eső, s el kell emiatt halasztani a sétát, a kirándulást.

Tudatosítsuk: óriási szerencsénk van!

Kitűnő helyszínt választottunk jelen életünkhöz! Itt (még) elviselhető a hőmérséklet: télen nem fagyunk meg, nyáron sincs elviselhetetlen forróság. Van mit enni: elvetünk egy magot, kikel, növekszik, gabona, zöldség, gyümölcs lesz belőle. Van mit inni: van édesvízkészletünk, bár egyre szigorúbban kell vele gazdálkodnunk. Ráadásul még gazdagok is vagyunk, hiszen tudjuk, hogy a májusi eső aranyat ér, és ebből idén jutott nekünk bőven, tehát jól indulunk neki a nyárnak. Az előrejelzések szerint a nyári magasabb hőmérsékletet időnként lehűlések, esők enyhítik majd. Utólag megmondjuk, hogy így volt-e.

Mi fér bele a nyárba?

Egyre többen már jó előre, tavasszal megtervezik a nyarat, tudják, mikor, hová mennek, mások örülnek neki, ha módjuk lesz bárhol, akár otthon is kicsit pihenni, nyújtózni, munka helyett valami mást csinálni. Sokan olyan fontos, nagyobb munkákat terveztek be a nyárra, amire év közben nem jut idő.

Mikor pihenünk?

Ne feledjük, bármennyire is hatékony, nem lehet folyton robot üzemmódban működni, mert aki ezt teszi, az sikeres lehet, munkájával is jól halad, viszont egészségével és esetleg rövidebb életidővel fizethet önmaga, szervezete kizsákmányolásáért!

Bár gyermekkorunkban megszoktuk a hosszú nyári szünidőt, és felnőttként is – június elejéről nézve – a nyár végtelennek tűnhet, érdemes azonban azt tudatosan, jól beosztani, nehogy azon kapjuk magunkat, hogy: hopp, már itt az ősz!

Munkánk és családi elfoglaltságaink függvényében azonban felcímkézhetünk akár más napokat, időszakokat is az év során, ha máskor nem, hát ősszel vagy tavasszal, melyek most felnőttként a szünidő, a vakáció élményét adhatják nekünk. Ezek után viszont ragaszkodjunk e tervekhez, és gondoljuk meg jól, milyen programok adhatják meg nekünk e napokon a feltöltődés, kikapcsolódás élményét! Ne hagyjuk elcsábítani magunkat munka vagy egyéb okok miatt!

Gondoljunk környezetünkben, családunkban azokra is, akiknek rossz anyagi helyzet, idős kor vagy betegség miatt nincs módjuk ilyen örömteli kikapcsolódásra, élményre! „Címkézzünk fel” számukra is néhány NYÁR-napot a sajátjaink közül, melyeken esetleg egyhangú környezetükből, hétköznapjaikból kimozdítjuk őket, hogy számukra is jusson élmény, feltöltődés, öröm!

Kedves Olvasó! Jó egészségben töltött, tartalmas nyarat kívánok, melyhez magazinunk cikkeivel mi is sok hasznos tanáccsal szolgálunk!

Illésné Hoffer Adrienne

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!