Keresés
Close this search box.

Az utazás szerelmesei vagyunk!

//

Ördög Nórával augusztus végi nyaralásuk előtt készítettünk interjút, melyben elmondta, hogy számukra az egyetlen igazi kikapcsolódás az utazás. Munka- és célorientált személyként nehezen kapcsol ki a napi feladatokról, így akkor tud pihenni, ha fizikailag ki van „rángatva” hagyományos környezetéből, és el tud távolodni a napi ügyektől.

PM: Mit jelent számotokra az utazás?

– Ilyenkor tud minőségi időt együtt tölteni a család. Fontosnak tartom, hogy a gyerekeink világot lássanak, és felnőtt korukban majd ők is tovább vigyék ezt a hagyományt.

Még nagyon kicsik voltak, amikor – főként munka kapcsán, az Ázsia Express forgatásán – nagyon szép helyekre jutottunk el, elrejtettünk ott egy-egy „időkapszulát”, és szeretnénk, hogy majd felnőtt korukban – akár a saját családjukkal – visszamenjenek Vietnámba, Kambodzsába, Thaiföldre, Amerikába, a világ számos pontjára, és megtalálják majd ott ezeket.

PM: Ki szeret leginkább utazni a családból?

– Vannak bakancslistás úti célok, és ha van egy kis időnk utazni, megnézzük, melyik válik elérhetővé, de próbáljuk valóra váltani mindenkinek az álmát. A lányommal Finnországba mentem az általa vágyott hobby horse versenyre, a kisfiam inkább a fiúsabb szórakozásokat keresi (gokartpálya, legopark). Én nagyon szeretek városokat felfedezni, de a tengerparti pihenés is fontos az életünkben. Következő bakancslistás helyszín, ahová szívesen utaznék, Japán lenne.

PM: Melyik évszakban szerettek utazni?

– Nyáron minket ezer szál köt a Balatonhoz. Itt annyira élhető és fantasztikus, hogy emiatt nyáron kevesebbet mozgunk, csak rövidebb utakra megyünk. Hagyomány viszont, hogy a nyár utolsó hetében családi utazásra indulunk, tavaly Dubrovnikban voltunk, idén a Maldív-szigetekre megyünk. Szeretek a télből a nyárba utazni, mert fantasztikus élmény, de szeretjük a hideg égtájakat is, síelni is örömmel megyünk.

PM: Utazáskor a pihenés mellett jut idő sportra, testmozgásra?

– Elég aktívan szoktunk pihenni a gyerekkel. A tengerparton snorkelezünk, én nagyon szeretek suppolni, majdnem mindig bérlünk valamilyen „evezhető dolgot”. A férjemmel a bajorországi túrán bringáztunk, de a gyerekekkel is tervezünk biciklitúrát. Bárhová megyünk, a férjem nagyon szeret futni, én pedig jógázni szoktam, azt is lehet bárhol gyakorolni.

PM: Figyeltek-e ilyenkor az egészséges étkezésre?

– Igen, ilyenkor lehet erre igazán odafigyelni, mert a tengerparton rengeteg halat, zöldséget, salátát, tengeri finomságot lehet enni, ezeket nagyon imádjuk.

PM: Meg tudsz szabadulni a stressz és munkafeladatok nyomásától?

– Megfigyeltem, hogy nálam kb. 4 nap után kapcsol be a teljes relax, ezért is érdemes egy hétnél kicsit hosszabb időre menni. Számomra a legnehezebb kihívás, hogy teljesen lekapcsolódjak az itthoni teendőkről, de úgy látom, egyre jobb vagyok ebben. Nem szeretem azért azt az érzést, ha valamit nem intéztem el, és egész nap ott motoszkál a fejemben. Emiatt a reggeli órákban, amikora a család még pihen, csendben elintézem a legfontosabb e-maileket, és utána nyugodtan, jó érzéssel tudom tölteni a napot.

PM: Mit hoztok haza? Élmények, ötletek, melyeket itthon megvalósítotok?

– Nagyon sok inspiráció születik ezeken az utazásokon. Általában valamilyen ötlettel jövünk haza, amit szeretnénk megvalósítani. Aztán bele is vetjük magunkat, még több elfoglaltságot generálva.

Annak idején a Nekem a Balaton ötlete is valamelyik utazásunkon fogant, kíváncsian várom, hogy a mostani utunk vajon milyen „ötletcunamit” hoz majd a fejünkre.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!