Keresés
Close this search box.

Kiszáradt a bőröm!

//

Hónapokon át nyári napfény, szél vagy épp forróság, időnként fürdőzés, majd újabb fürdőzés, s az eredmény: testszerte és az arcon is kiszáradt bőr, fokozódó ráncosodás. Most, hogy vége a nyárnak, ideje helyrehoznunk az elmúlt 3 hónap következményeit!

Nyár végére sokan tapasztalják, hogy bőrük veszített puhaságából, víztartalmából, rugalmasságából, netán újabb szarkalábak is feltűntek a szemük körül – melynek a nyári bőrápolás hiányosságai mellett a napszemüveg nélküli időnkénti hunyorgás is okozója lehet.

Tény, hogy a bőr szerkezete az életkorral változik. Idősebb korban elvékonyodik, kevesebb nedvességet köt meg, ami hamarabb kiszáradáshoz, viszketéshez vezet.

A kiszáradt bőr fokozott és még rendszeresebb ápolást igényel. Ennek alapját a bőrtípusnak megfelelő bőr- és arcápoló készítmények, hidratáló krémek rendszeres használata képezi. Javasolt szakemberhez fordulni, ha az arcon a bőrszárazság foltokban jelentkezik, esetleg viszketéssel párosul, vagy a bőr hámlani kezd, feszül, berepedezik, a ráncok szabad szemmel is jól láthatóan elmélyülnek.

Száraz bőr kezelésére a készen kapható krémek és maszkok mellett eredményesek a különféle természetes anyagok, például a tiszta növényi olajok, melyek kiváló antioxidánsok, flavonoidokban és vitaminokban gazdag készítmények. Típustól függően fertőtlenítő, tápláló, sejtvédő, restrukturáló és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Ajánlott olajok például: a geránium, jázmin, kamilla, levendula, szantálfa, ylang-ylang.

Érdemes tudnunk, hogy a kötőszöveti sejtek fontos támasztóelemei a szilícium és vegyületei. A szövetek – így a bőr – vízmegkötő képessége, feszessége a szilíciumtartalomtól is függ. Ennek hiánya a bőr rugalmasságának csökkenéséhez vezethet.

Válasszunk tehát körültekintően, bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumokat, illetve természetes kiegészítőket, de legalább ennyire fontos, hogy használjuk is őket rendszeresen a kívánt eredmény eléréséhez!

Peterman Krisztina
gyógykozmetikus mester
dermatica.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!