Keresés
Close this search box.

Kampányszerű szépségápolás helyett folyamatos odafigyelés

//

Geszler Dorottya számára a rendszeres testmozgás, a természetes szépségápolás és az egészséges táplálkozás nem pusztán egy aktuális program, hanem életforma, amit régóta követ. Ennek részleteiről kérdeztük őt.

PM: Mi volt számodra az egészséges életmód első lépése?

– Gyermekkorom óta sportolok. Onnantól, hogy felvettek a Balettintézetbe, számomra természetes volt ez az életforma. Az iskolatársaimmal figyelnünk kellett a súlyunkra, de azért jóízűen megettük a vajas kiflit is, mert utána úgyis ledolgoztuk. Délelőtt balettórák, délután tanítás, este próbák, utána esetleg előadás, például Diótörő, Hattyúk tava vagy valamelyik operában a gyerekszereplős táncos betétek.

PM: Ezután jött felnőttkorodban a táplálkozási reform. Mikor lettél vegetáriánus?

– Körülbelül a lányom születése óta, már kimondani is sok: 29, lassan 30 éve, de amolyan toleráns vegetáriánus vagyok, nincs semmi bajom azzal, ha valaki mellettem húst eszik. Mindenki a saját maga ura, nem akarok senkit megtéríteni. Inkább abban hiszek, hogy meg kell ismerni magunkat, mi az, ami nekünk jó, amitől jól érezzük magunkat, ami energiát ad.

PM: Milyen előnyeit tapasztalod a megváltozott étrendnek?

– Már előtte sem voltam nagy húsevő, ez számomra tehát nem egy „fogcsikorgatós” lemondás volt. Vannak, akik nagyon szeretik a húst, de valamilyen okból nem fogyasztják, és ez komoly önmegtartóztatás részükről.

Tény, hogy amikor vegetáriánus lettem, utána egy ideig érzékeltem, hogy könnyebb és energiával teltebb vagyok, de ennyi év után ezt már észre sem veszem.

PM: Valójában mit ad, mit jelent számodra a sport?

– Tulajdonképpen mindent. Tudom ugyanakkor, hogy sokaknak a rendszerességgel van gondja. Ebben is különbözőek vagyunk: van, aki imád konditerembe vagy csoportos órákra járni, többen együtt futni, így a sport társasági esemény is lehet. Mások inkább otthon, egyedül szeretnek tornázni. Itt is fontos az önismeret. Nekem is vesszőparipám a rendszeres sport, de fáradtan, kimerülten nem érdemes erőltetni, esetleg emiatt lesérülni.

A pilátesz is arra tanít, hogy különbözőek vagyunk, a napjaink sem egyformák. Emberből vagyunk, fogadjuk el, hogy van olyan nap, amikor több, máskor pedig kevesebb megy.

PM: Mekkora feladat számodra a szép, hosszú hajad ápolása? Milyen trükköket alkalmazol?

– Nagyon odafigyelek rá, de egyszerűsítek is a dolgokon. Vigyázok, hogy ne törjön, megmaradjon a fénye, és ne száradjon ki. Meleg időben nem használok hajszárítót, hagyom a szabad levegőn megszáradni.

Nincs vasalás, göndörítés, mert minden hőhatás szárítja, károsítja a hajat.

Van egy trükköm: a hajpakolást nemcsak vizesen, hajmosás után, hanem sokszor szárazon is ráteszem a hajamra, ezzel gyakran megúszom a formázást. Máskor hajerősítő sprayt fújok a száraz hajra, majd összenyomkodom, ettől hullámosabb lesz, és már kész is a frizurám!

PM: Mi a trükköd, hogy rajtad szinte nem látszik az idő múlása?

– Köszönöm a kérdést, nincs semmiféle trükköm. Összeadódik mindaz, amit teszek: az odafigyelés, a szépségápolás, a hajápolás és a rendszeres sport. Ezeket szinte folyamatosan végzem –tehát nem kampányszerűen csinálom –, mert úgy gondolom, hogy így sokkal eredményesebb!

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!