▶ Szedjünk kúraszerűen sejtvédő, a gyulladáskeltő prosztaglandinok képződését gátló vitaminokat, nyomelemeket: A-, C–, E-vitamin, cink és szelén!
▶ Együnk gyakran halat vagy fogyasszunk kapszulában omega-3-zsírsavat, mely véd a károsító szabad gyököktől és a gyulladáskeltő anyagoktól!
▶ Jófájdalomcsillapítók a méh- és kígyóméreg-kivonatok, a hangyasav, a csípős paprikából származó kapszaicin, emellett gyulladáscsökkentő hatású az afrikai ördögkarom és a dél-amerikai macskakarom is.
▶ Fogyasszunk tea formájában gyulladáscsökkentő (kamilla, körömvirág, cickafark, izlandi zuzmó, bíbor kasvirág), vértisztító (csalán, zsurló, hibiszkusz, gyermekláncfű, petrezselyemgyökér), illetve fájdalomcsillapító (fűzfakéreg, nyírfakéreg) gyógynövényeket!