Emésztőrendszerünk nagyon érzékeny nemcsak az elfogyasztott ételek zsírosságára, fűszerezettségére, de sokféle környezeti ártalomra is. A stressz, a fertőzések, kémiai anyagok, a rendszeresen fogyasztott alkohol, illetve érzékeny gyomrúak esetében az aszpirin, irritálhatják a gyomor és nyombél nyálkahártyáit. Akár a zsigeri izmok tónusában is változást eredményezhetnek. Gyakran a gasztrointesztinális rendszer baktérium-állományában van változás.
Mindezekért célszerű a gyomor- és bélflóra egészségét, valamint az emésztőrendszer nyálkahártyáinak normál működését gondosan védeni, de hogyan?
A GASTRO-BON rágótabletta nemzetközileg is újszerű, magyar védjeggyel ellátott kombinációs étrend-kiegészítő, amely egy tablettában tartalmazza a gyomor és a bélflóra egészséges működését elősegítő pre- és probiotikumokat, valamint a gyomor- és bélnyálkahártyák egészségét támogató, eredeti indiai édesgyökér speciális hatóanyag-kivonatát (DGL). A hazai édesgyökeret mindannyian ismerjük, a medvecukor ánizsra emlékeztető alapanyaga. Régen köptetőnek, köhögéscsillapítónak, izomrelaxánsnak is használták.
A kombinált 5 probiotikum (Lactobacillus acidophilus és rhamnosus, Bifidobacterium bifidum, infantis és longum, 5 milliárd cfu) jótékony hatással van az emésztésre, a székletürítésre, a bélgázok mennyiségére, sőt az immunrendszerre is.
A Gastro-Bon rágótabletta ajánlott:
Napi 2 rágótablettát – az étkezések előtt 20 perccel – javasolt elrágni folyadék fogyasztása nélkül! Nyugodtan fogyaszthatják liszt- és tejcukorérzékenyek, cukorbetegek valamint magas vérnyomásban szenvedők is. (x)
Prof. Dr. Ösapay György
a Californiai Egyetem professzora, az MTA nagydoktora