Keresés
Close this search box.

„Liszt rapszódiák”

//

Elterjedt tévhit, hogy ami egészséges, az nem lehet finom. Ezen felbuzdulva gondoltam arra, szívesen segítenék másokon is, hiszen tudom, hogy rengeteg embert érint a cukorbetegség és az elhízás.

Gyerekkorom óta imádok sütni-főzni. Édesanyám gyúródeszkája és nyújtófája lett a hozományom. Az én világom cukormentes és szénhidrátcsökkentett. Hiszem, hogy egy étel egyszerre lehet egészséges és finom. Nem kell betegnek lenni ahhoz, hogy ez fontos legyen.

Az ízek birodalmában tett utazásaimról rendszeres feljegyzéseket készítek. Így születtek meg az én „liszt rapszódiáim”.

Pár évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam 2-es típusú cukorbetegséget. A kezdeti kétségbeesést követően rengeteget olvastam, kutattam, hogy mit mivel lehet helyettesíteni, és hogyan lehet egészséges, cukormentes és szénhidrátcsökkentett, finom ételeket készíteni. Kitartó kísérletezésemnek köszönhetően, egyre finomabb süteményeket és kenyereket sütök, hiszen még a barátaim sem veszik észre, hogy ezek „más” alapanyagokból készülő ételek.

Dietetikus segítségével háromféle szénhidrátcsökkentett lisztet fejlesztettem ki, melyek kulináris élvezetet is nyújtanak, ezzel is megkönnyítvén a cukorbetegek és a fogyókúrázók mindennapi étkezését.

Próbálják ki lisztjeimet már az ünnepi időszakban kenyerekhez, friss és száraz tésztákhoz, kelt tésztákhoz, pizza, bagette, készítéséhez és végül a süteményekhez, galuska, palacsinta, piskóta készítéséhez. (x)

Szakmai partnereim:

Kor Kontroll Társaság, Magyar Obezitológiai
és Mozgásterápiás Társaság.

Zellei Tünde
zellei.tundi@zelleitundi.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!