Keresés
Close this search box.

Arctorna a ráncok ellen

//

Hidd el, kedves Nőtársam, kozmetikusod legmodernebb praktikái sem elegendők ahhoz, hogy megőrizzék arcbőröd frissességét, feszességét, azért elsősorban Neked kell megdolgoznod, nap nap után, rendszeresen.

Szerencsére senki sem mondhatja, hogy nincs erre ideje, hiszen a tréning csak napi 1-2 percet vesz igénybe. Végezhetsz arcgimnasztikát a reggeli krémezés után 1 percben, arclazítást utazás, sorban állás vagy mosogatás közben, végül egy könnyed arcmasszírozást lefekvés előtt.

Az éjszakai alvás során ellazult arcizmaid hatékonyabbá teszik reggeli arctornádat. Mivel sietsz, csak néhány gyakorlatot végezz a homlok-, a szem-, a nyak- és a szájkörüli izmokkal a tükör előtt, később főzés vagy vasalás közben is „grimaszolhatsz”. Az izommozgás következtében fokozódik arcod vérkeringése, javul a tápanyag ellátás és a méregtelenítés. Arcod kipirulása, elfáradása mellett jóleső izomlázat is fogsz tapasztalni.

A teljesség igénye nélkül, kedvcsinálóként leírok néhány gyakorlatot:

Lazítsd el homlokodat, és fektesd mutató ujjaidat a szemöldökeidre, tartsd jó erősen, s közben próbáld ennek ellenében felhúzni szemöldöködet tízszer egymás után. A 2 másodperces feszítések között mindig lazítsd el homlokodat.

A szem körüli ráncok ellen szorítsuk össze egy pillanatra szemünket, miközben ujjainkkal megakadályozzuk a bőr elmozdulását, először a szemöldökünkön, majd a halántékunkon, végül arcunkon, a járomcsonton. A tíz-tíz feszítést mindig lazítási szünet követi.

Arcod feszességét javítja, ha csücsörítve szádat lassan hol jobbra, hol balra húzod 6-szor egymás után. A száj körüli ráncok ellen csücsöríts, majd kezdj el száddal jobbra, majd balra körözni hatszor, mintha egy ceruzát szorítanál, mellyel egyre nagyobb köröket akarsz egy papírra rajzolni.

A nyak ráncai ellen fektesd álladat összefűzött ujjaidra, majd nyomd lefelé 5 másodpercig, kezeiddel pedig akadályozd az elmozdulást. A 6 feszítést mindig lazítás követi. A gyakorlat előtt és után is végezz 3-3 lazító fejkörzést.

Mimikai izmainkat állandóan használjuk (nevetés, bosszankodás, stb.), azonban sohasem lazítjuk el, így gyorsan megjelennek a barázdák, melyek később ráncokká mélyülnek. Elalvás előtt lazítsuk el arcunkat úgy, hogy először megfeszítünk egy-egy részt (homlok, szem, arc, nyelv, száj), majd ujjainkkal elsimítva, gondolatainkkal is segítjük az ellazulást. Nyakunkat ne feszítsük meg, mert tönkreteszi előző munkánkat, ott csak simítást és gondolati nyugtatást, ellazítást végezzünk. Elalvás előtti „szertartásunk” nemcsak ráncaink kialakulását, mélyülését késlelteti, de nyugodtabb, pihentetőbb alvást is biztosít, ami ugyancsak visszahat bőrünk szépségére, testünk-lelkünk egészségére.

Kriston Andrea
www.intimtorna.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!