Keresés
Close this search box.

A numeroszkóp

//

Az előző lapszámokban megismerkedtünk a számmisztikai alapfogalmakkal, a számok jelentőségével és minőségével. Most – mindezt a tudást felhasználva – a számmisztikai képlettel, vagyis a numeroszkóppal ismerkedünk meg.

A numeroszkóp

Mit jelentenek a számok ebben az elrendezésben?

Az 1-4-7 sor az intellektuális sík. A 2-5-8 az élet gyakorlati részében való részvétel, egyben az élethez való hozzáállás is. Megmutatja, hogy miként tudjuk összehangolni az intellektus (a legfelső sík) energiáit az érzelmek (a legalsó sík) energiáival. A 3-6-9 sor tehát az érzelem és az ösztön területe.

Nagyon sok ember születik egy napon, mégsem teljesen azonosak. A finom eltéréseket a képletben a születési óra és perc számadatának megfelelő helyre való bejegyzésével jelezhetjük. Jelöljük ezeket az alapképlettől eltérő színnel, hogy attól jól elkülöníthető legyen, s nyilvánvalóvá váljon az eltérés két azonos napon született ember esetében is.

Állítsuk össze saját számmisztikai képletünket az alábbiak szerint:

A születési évnek csak a második két számát írjuk be. Tehát például 1956-ból lemarad a 19, 2003-as születési dátum esetén pedig a 20, azaz a 2, hiszen a 0-nak nincs helye a képletben. A születési dátum számainak összeadásával kapott sorsszámot (lásd előző lapszámok) is írjuk be a képlet megfelelő helyére.

Vegyünk példának egy 1972. 04. 06-án született nőt:
1+9+7+2+4+6 = 29; 2+9 = 11; 1+1 = 2 a sorsszáma.

Előfordul, hogy egy-egy számnál „túlsúlyos” lesz a képlet, míg más számok helye üresen marad. Amikor egy szám többször fordul elő, indexként annyi x-szel jelöljük, ahányszor jelen van a képletben. A numeroszkóp értelmezéséhez elevenítsük fel az előző lapszá-mokban a számok minőségéről tanultakat. A „túlsúly” az adott területen energia-túltengést jelez, vagyis a szám által szimbolizált minőségek, tulajdonságok felerősödnek, hangsúlyossá válnak. A hiányzó számok területén pedig energiahiány jelentkezik, így azon a részen védtelenebb, bizonytalanabb a képlet tulajdonosa, tehát életében ott van a legtöbb gyakorolni, javítani valója.

Példánknál maradva a 2-es sorsszámú nő a Hold szimbólumát hordozza. Emiatt élete folyamán minden szükséges tapasztalat a lélek érzékenységén keresztül jut el hozzá. Kreativitását többféle módon is kiélheti, de jelen életében a családi élet, a gyermekek okos és szeretetteljes gondozása, az érzelmek és az értelem összehangolása jelenthetik számára ehhez a legkitűnőbb lehetőséget.

Másik példaként nézzünk egy 1961.01.09-én született férfit:
1+9+6+1+1+9 = 27; 2+7 = 9 a sorsszáma.

A 9-es sorsszám a Mars energiákkal analóg, vagyis rengeteg erőt, energiát, aktivitást, mozgást, sőt ütközést is jelez az életben. Feladata mindezek kezelése, a konfliktus-helyzetek megoldása, energiáinak konstruktív felhasználásával a belső feszültségek csökkentése, a balesetek veszélyének elkerülése.

Általánosságban szerencsés az, akinek van 5-ös szám a képletében, mert a 5-ből valamennyi számot elő lehet „varázsolni”, ez bizonyítja univerzális jellegét.

Abban az esetben, amikor túl sok van egy számból, akkor jelentése nem erősödik, hanem épp ellenkezőleg, a visszájára fordul. Amíg például két 1-es kezdeményező, aktív személyiségre utal, addig négy 1-es már inkább visszahúzódó, a kihívásoktól elzárkózó, passzív, sokszor magának való embert mutat.

Példáink azt mutatják, hogyan nyilvánul meg a választott életút a sorsszámban rejlő tartalom és minőség szerint. Amikor felírjuk valakinek a számmisztikai képletét, maga a kialakult alakzat, a „kép” is sokat mond az emberről, hiszen rögtön látszik a hiány, a túlsúly, láthatjuk, hol vannak az illetőnek a gyenge pontjai és az erősségei. Következő lapszámunkban minderre az egészségügyi vonatkozások tekintetében is részletesen kitérünk.

Szabics Katalin
asztrológus,
természetgyógyász,
parapszichológus,
tel.: 06-30/409-96-93

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!