Keresés
Close this search box.

A méregtelenítés – az okos, kreatív gondolkodású emberek sportja

//

Egyes szakmai vélemények szerint egy 60 év körüli magyar ember szervezetében, főleg bélrendszerében több kiló vegyszer, leginkább tartósítószer, színezék, állományjavító, stb. halmozódik fel. Nem csoda, hiszen sok kicsi sokra megy! A táplálékkal együtt mindenki naponta fogyaszt olyan „műanyagot”, ami a természetben egyébként nem lelhető fel. A tudósok egyetértenek abban, hogy a civilizációs betegségek hátterében a mára már korszerűtlenné vált „műanyagokból” készült ételek állnak. Mit tehetünk ez ellen, mikor szinte már minden táplálékunk tartósított?

A kiinduló pont az óvoda és az iskola, ahol gyermekeink napi mintegy 500 forintért étkeznek, nagy kérdés, hogy ennyi pénzért mit? Mennyi élő étel, mennyi friss gyümölcs, zöldség (és milyen vegyszertartalommal) fér bele ekkora összegbe? A gyerekeknek jól kell lakni, a menzán ezt a célt a zsírokkal, szénhidrátokkal és jó sok cukorral „testesített” menü szolgálja. Talán nehéz elhinni, de a vizsgálatok szerint már gyermekkorban megkezdődik a szervezet vegyszerekkel, méreganyagokkal való telítése, mi meg nem értjük, miért beteg a gyerek. Összehasonlításként, egy felmérés szerint azokban a magánóvódákban, ahol a gyerekek bio-ételeket kapnak, sokkal alacsonyabb a megbetegedések számra. Az ő immunrendszerük ugyanis még működik.

Ha valaki konkrétan szeretné megtudni, hogy szervezetében hol és milyen méreganyagok halmozódtak fel, egy Voll-teszttel könnyen választ kaphat kérdéseire, sőt a szakemberek a célzott méregtelenítés módszereit illetően is tanáccsal szolgálnak. Nem létezik mindenki számára egyformán hatékony módszer, mivel mindannyian egyediek vagyunk, meg kell találnunk egyénre szabottan, mi a legsikeresebb a mi esetünkben.

Mit tehetünk, hogy ne halmozzunk fel annyi vegyianyagok a testünkben?

A növényi eredetű táplálék köztudottan méregtelenítő hatású. Zöldség- vagy gyümölcslevet mindenki szívesen iszik, szükséges lenne azonban, hogy ezen növényeket étel formájában, nyersen és másként elkészítve egyaránt fogyasszuk. Különösen ízletesek és egészségesek a zöldségféléket tartalmazó pástétomok, például az ún. zakuszka, vagy a gyümölcsvelők (pl. aloe vera desszertek).

Ha kialakítunk egy túlnyomórészt zöldségekre, gyümölcsökre és alternatív gabonafélékre (pl. köles, hajdina, bulgur stb.) épülő étrendet, emellett pedig nem fogyasztunk vegyszereket (tartósítószert, színezéket, ízfokozót, állatokból származó hormonokat és antibiotikumokat stb.), akkor szervezetünk fokozatosan méregtelenítődik.

Ezt a folyamatot felgyorsíthatjuk egy kiadósabb méregtelenítő kúrával. Egy-egy kúra után úgy érezzük, hogy szintre megfiatalodtunk, feltöltődtünk energiával, hiszen a szervezetnek már nem kell megküzdenie a különböző mérgek semlegesítésével (ez ugyanis igen nehéz feladat).

Hétvégi méregtelenítés krumplidiétával

Kifejezetten szellemi munkát végzőknek, menedzsereknek ajánlom, főleg akkor, ha már reggel, felkeléskor is a kelleténél fáradtabbnak érzik magukat. A diéta előnye, hogy nem igényel különleges előkészületeket, nem kell hosszabb időre a világtól elvonultan sanyargatni magunkat. Otthoni körülmények között, napi programunkba illesztve, ráadásul igen költségkímélő módon végezhetjük.

Már a méregtelenítés első napja után sokkal jobban fogunk aludni, reggel frissebben ébredünk, a korábbinál több energiánk lesz.

Jómagam leegyszerűsített diétát alkalmazok: 3–4 hetente, szombaton és vasárnap burgonyapürét eszem naponta kétszer. A bio-krumplit „feljavítom” bio vajjal, hogy lágyabb és krémesebb legyen. Aki szereti, ehet egy kis túrót is mindehhez. Az étkezések között sok ásványvizet iszom, illetve zöldségből készült bio ivóleveket. A legjobb a gyökérzöldségekből készült vegyes ivólé, mert az méregtelenítő hatása mellett még teltségérzetet is ad, így nem leszünk éhesek.

Egy-egy kúrával a méregtelenítés java része egy időre „letudható”, azonban meg kell értenünk, hogy érdemesebb e „megtisztult” állapotot – megfelelően táplálkozva – megőrizni, mintsem lerombolni méregtelenítő munkánk eredményét, s mindig újrakezdeni. Megjegyzem, a negyedévenkénti léböjt-kúráról semmi esetre se mondjunk le, bár én a magam részéről a háromhetenkénti krumplidiétára szavazok, nálam az annyira bevált, hogy már 7 éve makk egészséges vagyok, semmilyen betegség el nem ért.

Fontos a kitartás! Sokan úgy látnak neki a kúrának, hogy ha másnap nem tapasztalnak kézzel fogható eredményt, akkor könnyen felhagynak az egésszel. Számukra kifejezetten ajánlom a krumplidiétát, mert az gyorsan hoz érzékelhető eredményt, míg a léböjt és más kúrák esetében nagyobb türelemre, kitartásra van szükség.

Az időszakonként méregtelenítő kúrát végző, mindennapjaiban egészségesen táplálkozó ember sohasem fáradt, nincs szüksége kávéra, vagy egyéb doppingszerekre. Jól alszik, kiegyensúlyozott, tervszerű életet él, amit szervezete meg is hálál. Elkerülik a hétköznapi betegségek, semmilyen kór nem hatalmasodik el úgy rajta, hogy napokra „kivonja a forgalomból”, sőt a civilizációs betegségek kialakulásának esélye is a minimálisra csökken.

Kérdéseikre szívesen válaszolunk a 06-1/2-500-935 telefonon,
vagy a biosystem@externet.hu e-mailen.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!