Keresés
Close this search box.

Stresszoldás transzlégzéssel

//

Önálló életünk belégzéssel kezdődik és kilégzéssel ér véget. Lélegezni annyi, mint élni. A transzlégzés egy olyan gyógyító eljárás, amely a tudatalattiban lerakódott testi, lelki, érzelmi sérülések felszínre hozatalával megszűnteti azokat a feszültségeket, fájdalmakat, betegségeket, melyeknek kiinduló oka számunkra ismeretlen.

Stresszoldás transzlégzéssel

Tudatunk a lélegzeten keresztül kapcsolódik tudatalatti gondolatainkhoz, testünkhöz, érzelmeinkhez és lelkünkhöz. A tüdőből ki- és beáramló levegő szabályozza szervezetünk működését.

Erőteljes, folyamatos légzés és megfelelő zene hatására módosult tudatállapotba kerülhetünk, melynek során a testben különböző helyeken zsibbadások, feszülések, izomgörcsök, fájdalmak jelentkezhetnek. E tudatállapotban újra átélhetőek a magzatkori, születési, gyermekkori, előző életbeli élmények, fizikai és érzelmi sérülések, traumák.

A légzés stimulálja a pszichét a gyógyulás érdekében. Eredményeként terápiás vagy spirituális hatás érheti a pácienseket. Terápiás hatás esetén saját személyes élmények, emlékek, képek, gondolatok jönnek elő, és ez által következik be a gyógyulás. Spirituális hatás az, amikor megérzések, intuiciók, érzetek és viziók (pl. fényélmények, látomások) megjelenése segíti a gyógyulást.

A gyermek a fogantatás pillanatától kezdve teljes egészében tudatos lény, mindent érzékel, és amit érzékel, azt fel is dolgozza. A magzat számára az is traumát jelenthet, ha nem várják szeretettel, vagy éppen más neműnek várják. Egyik hölgypáciensem transzlégzés során szembesült azzal, hogy édesapja fiúnak várta. Ezzel volt magyarázható, hogy kislányként fiús szokásokat vett fel, majd később férfias vonásokat is.

Másik betegemnek a lábán csontdaganat volt. A terápia során kiderült, hogy már kéthetes magzati korában azon rettegett, hogy nem lesz lába, mivel édesapja lábát levágta a vonat, s ő átvette édesanyja ez irányú gondolatait, aggodalmait.

Egy sikertelen abortuszkísérlet tudatalatti gyűlöletet válthat ki a gyermekben az elkövető szülő iránt. A terhesség alatt már egy keményebb szexuális együttlét is traumát jelenthet a magzat számára. Még a születés körülményei is majdani komoly problémák okozói lehetnek. A vákuumos szülés, a császármetszés, a köldökzsinór nyakra tekeredése, valamint a szülés közben elhangzó szavak, mondatok, szuggesztiók asztmát, torokfájást, bulémiát okozhatnak.

A gyermekkori traumákon (pl. haláleset, baleset, kedvenc állat elvesztése, fajtalankodás, egyéb sokk) túl a betegség okát gyakran egy előző életben kell keresni. Kezdetben magam sem hittem ebben, de gyakorlati tapasztalataim meggyőztek, hogy sok betegség, fóbia oka az előző inkarnációkban keresendő.

Egy páciensemnek időnként, még teljes nyugalmi állapotban is megmagyarázhatatlan vállfájdalmai voltak. A transzlégzés során élte át újra, hogy egyik előző életében vállon szúrták. Ha például a TV-ben egy hasonló eseményt látott, a régi élmény restimulálódott, és újra fájt a sérülés helye anélkül, hogy tudta volna az okát. Az ilyen jellegű fájdalmat nem lehet véglegesen megszűntetni sem hagyományos orvosi, sem természetgyógyászati módszerekkel, csak valamilyen mélytudati technológiával. A páciens felismeri a traumát okozó tényezőt, és újra rendezi az időben. Az élmény a tudatalattiból a tudatosság szintéje kerül, így a betegséget okozó lekötött érzelmi töltés felszabadul, a tünet örökre eltűnik, mintha sosem lett volna. A páciens felszabadultnak, feszültségmentesnek érzi magát.

A módszer ellenjavallatai: szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam.
A módszer csak gyakorlott terapeuta vezetésével alkalmazható! A terápia tanfolyamon elsajátítható, de ezután is csak másokon és soha (!) ne magunkon végezzük!

Faragó László
természetgyógyász, masszázsoktató (Kecskemét)
Info: www.medicineman.hu
Tel.: 76/485-430, 06-30/2492-420

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!