Keresés
Close this search box.

Holdfázisok és az ember

//

Az előző lapszámban már érintettük a holdfázisokat, kiemelve a fogyó Hold, s a böjt, méregtelenítés, fogyókúra összefüggéseit. Napjainkban kezd elterjedni az a „tudományos” nézet, mely bizonyítani igyekszik, hogy a Holdnak és különböző fázisainak nincs mérhető, kimutatható élettani hatása az emberre. Ez vélhetően annak a világszemléletnek a „terméke”, mely az Életet, a Létezést egy 15 milliárd évvel ezelőtt bekövetkezett robbanás véletlen melléktermékeként definiálja.

Elképzelhetőnek tartjuk-e, hogy miközben a Hold fázisváltozásai képesek a Csendes-óceán víztömegét 6 méterrel megemelni, majd lesüllyeszteni, addig a szintén vízalapú emberi testre semmilyen élettani hatást ne gyakorolnának?

Nézzük meg e kérdést különböző szempontokból. Vegyük például az alternatív gyógyítást. Általánosan alkalmazott módszer, hogy fogyó Hold fázisában a betegséget létrehozó, s fenntartó negatív energiákat leépítjük, majd növő fázisban a gyógyulást támogató pozitív energiákkal töltjük föl a testet. Itt is megvalósul tehát az „amint fent, úgy lent” egyetemes rendezőelve.

Vegyük szemügyre a születéseket is! Bizonyítható statisztika, hogy telihold esetén jóval magasabb a születési szám, mint egyéb fázisokban. Miért is? Köztudott, hogy a Hold minden ősi civilizációban a nőiség jelképe volt, mégpedig azért, mert befogadja a Nap, mint Férfi-szimbólum éltető fényét, s azt sugározza magából tovább. Egy Nő akkor teljesedik ki, amikor Életet ad, gyermeket hoz a világra.

Régen az emberek soha nem fogtak bele semmi fontosabb dologba fogyó Hold idején. Bölcs őseink fogyó Holdnál nem vetettek gabonát, mert az terméketlenségre ítéltetett, hiszen akkor a női minőség csökkenőben van, egyre kevesebb az Életet támogató erő.

Ne higgyen el semmit, csak amit megtapasztal! Arra inspirálom a Kedves Olvasót, hogy legalább egyszer töltsön kinn a szabadban egy teliholdas éjszakát félelmek és előítéletek nélkül, hogy megtapasztalja: mindannyian az Óceán részei vagyunk…

Szeretettel
Melegh Gergely
spirituális gyógyító

A holdkő – a Női erő köve

Sejtelmes, kiismerhetetlen, felderengő fénye, lágy tapintása, befogadó, passzív energiái mindkét nemnek segítenek a túlburjánzó dominancia kiegyensúlyozásában.

A holdkő marokkőként vagy nyakláncként megnyitja a tudatot, segíti a tisztánlátást, erősíti a beleérző képességet, és érzelmi megnyugvást hozhat viselőjének.

Medálként kiválóan alkalmas lehet meditációban a nyugodt elmélkedés biztosítására, miközben leveszi használója válláról a túlzott idegi megterhelést, egyben az „érzelmi sebek” jótékony gyógyítója.

Menstruációs panaszok esetén, a fogantatás, szülés és szoptatás, azaz a babás gondok megoldásában lehet a nők hasznos segítője.

Figyeljünk fel az utánzatokra, melyeknek fénye kékes, irritáló csillogású! Tejszerő átlátszóságuk sokakat megtéveszt, és valódi holdkőként vagy opálként viselik, ami nem is baj, ha tetszik, ám a szintetikus terméktől nem várhatjuk el a fent leírt, a valódi ásványra jellemző hatásokat.

Mándoki László
geológus

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!