Keresés
Close this search box.

Hajunk ellenségei

//

Köztudott, hogy a gyakori hajfestés, dauer, hajsütés, göndörítés, kisimítás a mindenkori divatot követi, s szolgálhatja ugyan hajunk szépségét, de egészségét semmiképp sem. Tartsunk tehát mértéket a „hajnyúzó” beavatkozások terén! „Hajvédelmi tiltólistánk” azonban ezzel még nem ért véget.

1. Száműzzük a kenyeret a glutén- és lektintartalma miatt! A glutén nemcsak a kenyeret, hanem a beleket is összeragasztja, ennek következménye székrekedés és rossz felszívódás. A megemésztetlen glutén az immunrendszert a későbbiekben a vékonybél megtámadására készteti, ami kellemetlen tünetekkel és tovább romló felszívódással jár.

A krónikus gyulladást okozó betegségek megnövekedett száma a búzaféléket fogyasztó népekre jellemző. A búza, s mellette a rizs, árpa, tönkölybúza és zab nagy mennyiségben tartalmaz lektint, mely könnyedén behatol a szövetekbe, beleavatkozik egyes élettani folyamatokba, megbontja a baktériumflóra egyensúlyát és a tápanyagok felszívódását gátló (antinutritív) módon működik. Az emberi szervezetre gyakorolt lehetséges romboló hatása óriási. Legnagyobb arányban épp a teljes kiőrlésű készítményekben találhatók.

2. Mellőzzük a savasító ételeket! Még egészséges táplálkozás esetén is melléktermékként savak keletkeznek. A savasító ételek fogyasztása és a helytelen légzés tovább rontják a helyzetet. A szervezet a savak közömbösítéséhez kalciumot használ fel, elsőként a fejbőr raktáraiból és a vérből, majd a csontokból és a fogakból.

Kerüljük a szénsavas italokat: magas foszfortartalmuk akadályozza a kalcium beépülését.

3. Ne kezdjünk szélsőséges fogyókúrába! Főleg az egyoldalú, szigorú diéták veszélyesek. Szénhidrát nélkül, csökken az inzulinszint, így a zsír valóban eltűnhet, de izmaink is elkezdenek lebomlani, hogy pótolják a kiesett energiát.

Fehérjehiányos táplálkozás (a vegetáriánusok egy részénél) – a szervezet takarékoskodik, elmozdítja a növekedő szakaszban lévő hajszálakat a pihenő fázisba. Ne lepődjünk meg tehát, ha 2-3 hónap múlva komoly hajhullást tapasztalunk.

4. No stressz ! Az idegeskedés energiát von el az egész testtől, közvetlenül hat az ún. napfonat-csakrára, befolyásolja az adrenalin szintet, melyet a mellékvese szabályoz. A negatív érzelmek savasítanak, nehezítik a vese munkáját, melynek – a kínai gyógyászat szerint – a haj a testdísze. Emellett energetikailag blokkolja az emésztést, a gyomor, epe, hasnyálmirigy működését. Mindez – a skalpdiagnosztika alapján – megmutatkozik a fejbőr megfelelő területein és a haj minőségén is.

5. Rossz lelkiállapotban, bánatosan ne együnk! Hangulatunk nem csak egy érzelmi és pszichológiai szintű megtapasztalás, hanem az izmainkban, idegrendszerünkben és keringési rendszerünkben lejátszódó folyamat, mely kihat emésztésünkre, hajunk és a fejbőrünk egészségére. Stúdiónkban végzett vizsgálatokon a lelki problémák is kiszűrhetők.

6. Élvezeti szereket SOHA! A fejbőr erei a dohányzás, a rossz táplálkozás, az alkohol- és kávéfogyasztás – tehát a savas támadások – hatására szemmel láthatóan károsodnak, ami a mikro-kamerás hajvizsgálaton látható.

7. Kerüljük a folyamatos földsugárzást! A földsugárzásban huzamosabb időt eltöltő ember védelmi rendszere leromlik, aurája károsodik. Szervezetének bioenergia szintje csökken, a csakrák energia-felvevő képessége beszűkül, s a vele közvetlen kapcsolatban álló belső elválasztású mirigy működésében, hormonális szabályozásában zavarok lépnek fel. Ezt betegséggel jelzi a szervezet, ami a fejbőrön a skalpdiagnoszta számára egyértelműen látható.

Holisztikus hajgyógyászként, kialakítottam egy ún. „skalptérképet”, mellyel a „meghibásodott” szervek és a mögöttük megbúvó érzelmi stressz-problémák láthatóvá válnak. A hajas fejbőr igen érzékeny jelzője szervezetünk energetikai, lelki, biológiai működésének, így időben – akár a szervi panaszok megjelenése előtt – láthatjuk a jelzéseket.

Okos műszereinkkel akár azonnal felderíthetők a funkciózavarok, a gócok helye, a kórokozók fajtái, az érzelmi blokkok, bármilyen haj- vagy fejbőrprobléma. Ha tudjuk hol a hiba, ki is lehet javítani! Így, a külső kezelést komplex oki terápiával kiegészítve, biztosíthatjuk a „rend” helyreállítását.

Kis Éva, holisztikus hajgyógyász, természetgyógyász
www.nicehajgyogyaszat.hu
06-30/754-5416, 17

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!