Keresés
Close this search box.

Előzzük meg a jódhiányt!

//

A pajzsmirigy megfelelő működéséhez jódra van szükség, hiánya súlyos testi, lelki és mentális zavarokat eredményez. Mivel szervezetünk nem képes jódot termelni, ezért azt táplálékainkból, ivóvizünkből kell pótolni, azonban hazánk területe nagyrészt jódhiányos.

Előzzük meg a jódhiányt!

A jód eloszlása a Föld felszínén egyenetlen – míg a tengerparti területek gazdagabbak, addig a szárazföldek szegényebbek jódban. Magyarország területének 80%-a jódhiányos, a világon pedig közel kétmilliárd embert érint a jódhiány, sokszor anélkül, hogy tudnának róla.

Miért van szükségünk jódra?

A jód nélkülözhetetlen építőeleme a pajzsmirigy által termelt hormonoknak, melyeknek mintegy 65 súlyszázalékát alkotja. A pajzsmirigyhormonok felelnek a szervezet anyagcsere és energiatermelő folyamataiért, irányítják a fehérjék, a zsírok, a szénhidrátok forgalmát, szabályozzák az agy, az idegrendszer, a nemi- és emlőmirigyek működését, a gyermekek növekedését, és értelmi fejlődését. Szükségesek a normális fizikai, érzelmi és szellemi aktivitásunkhoz.

A szervezet megfelelő működéséhez azonban nemcsak a pajzsmirigynek van szüksége jódra. A test jódtartalmának jelentős része más szervek szöveteiben található, ahol antioxidánsként hat. Megköti a szabadgyököket, biztosítva ezzel a nyálkahártyák, a mirigyek és az immunrendszer egészséges működését.

A konyhasó jódozása valamennyire ugyan visszaszorította a jódhiányos golyva megjelenését, a túlzott sófogyasztás viszont károsíthatja a szívet, az ereket és a vesét. Tudományos vizsgálatok és évezredes tapasztalatok igazolják, hogy az élő szervezetek számára a szerves, 1 vegyértékű pozitív kötésben levő jódion a legkedvezőbb élettani hatású. Ez a jódnak a legtermészetesebb állapota, amely a tengeri halakban, rákokban, algákban, moszatokban és a tengeri káposztában fordul elő nagy mennyiségben.

Hasonló jódminőséget biztosít a BIOAKTÍV KÉKJÓD+ étrendkiegészítő készítmény, mely prof. dr. Török Szilveszter több évtizedes kutató-fejlesztő, tudományos munkájának eredménye.

(x)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!