Keresés
Close this search box.

8 óra munka, 8 óra pihenés…

//

Így kellene telnie a hétköznapoknak, de sajnos sokan azt vallják, hogy egy nap 24 órából és egy éjszakából áll. Ez a felfogás előbb-utóbb ahhoz vezet, hogy a 8 óra pihenés és 8 óra szórakozás már teljesen kimarad életünkből, és 24 órában dolgozunk, jár az agyunk, nem tudunk elszakadni a munkahelyi feladatoktól, kihívásoktól.

8 óra munka, 8 óra pihenés…

Ennek az életmódnak az egyik következménye lehet az állandó stressz, kimerültség vagy akár az ún. menedzser-betegség, mely így első hallásra talán nagyzolásnak tűnhet, de igenis érdemes komolyan venni már a kezdeti tüneteket is – ingerlékenység, türelmetlenség, fáradékonyság, fejfájás, alvászavar, magas vérnyomás –, hiszen így könnyen megelőzhetők a komolyabb problémák.

A megelőzésben a szakemberek azt tanácsolják, hogy próbáljunk a lehető legkevesebbet idegeskedni, különösen az olyan dolgok miatt, amin nem tudunk változtatni. Könnyű ezt mondani! Mégsem lehet csupán 8-tól 4-ig dolgozni, aztán gombnyomásra kikapcsolódni!

Ha úgy érezzük, hogy fokozott stressznek vagyunk kitéve, ha a magas elvárások miatt túlterheltnek érezzük magunkat, érdemes először a természet patikájához fordulni segítségért, mielőtt a gyógyszerekhez nyúlnánk.

Ezen a területen az egyik legismertebb és régóta használt gyógynövény a szemet is gyönyörködtető levendula. Akár teát készítünk belőle, akár illóolaját használjuk, számíthatunk rá, ha alvászavaraink vannak, ha levertnek érezzük magunkat vagy fáj a fejünk, sőt a hirtelen hangulatváltozások kiegyensúlyozására is beválik. A levendula az egyik legtöbb módon használható gyógynövény, mivel akár gyógynövény párnába, akár süteménybe vagy fürdővízbe is tehetjük virágát, míg illóolaját aromalámpába csepegtetve illatosíthatjuk a lakást, vagy néhány csepp a felmosó vízbe a fertőtlenítő hatás miatt.

Használjuk bátran ezeket az értékes gyógynövényeket a hétköznapokban is, így elkerülhetjük, hogy egyszer csak kibukjon belőlünk szeretteink, barátaink füle hallatára, hogy „AZ IDEGEIMRE MENTEK”! (x)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!